Florin Rotaru, pilotul MIG-ului prăbușit la Borcea, a ales să se sacrifice, pentru a nu pune în pericol sute de oameni

08 Iul 2018

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului, locotenent-comandor Florin Rotaru, a murit. Pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti Florin Rotaru avea 36 de ani, 400 de ore de zbor din care 250 cu MiG - 21.

  • Florin Rotaru, pilotul MIG-ului prăbușit la Borcea, a ales să se sacrifice, pentru a nu pune în pericol sute de oameni

Martori ai prăbuşirii avionului MiG 21 - LanceR sunt de părere că, dacă pilotul se catapulta, s-ar fi produs o nenorocire, pentru că avionul îşi continua drumul spre public, în momentul impactului, erau peste 4.000 de oameni în apropierea pistei.

“Dacă pilotul se catapulta, avionul îşi continua drumul spre public şi ar fi fost jale.... Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem.... Am fost acolo... A fost un erou... Condoleanţe!”, scrie Ştefan Leau, unul dintre participanţii la evenimen, pe pagina de Facebook a ministerului Apărării Naționale.

”Cred că toţi cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulţumim şi să îi aducem un omagiu! Mulţumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine aşa cum şi tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanţe familiei”, spune și Andreea Baranga.

Postarea cu mesajele celor doi este însoţită de un videoclip in memoriam, în care sunt prezentate secvenţe din timpul zborurilor locotenent-comandorului Florin Rotaru.

MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea .

SHARE