Polițistul pedofil putea fi oprit din 2016! Bătut de tatăl și iubitul tinerei căreia i-a băgat mână sub fustă

10 Ian 2018

Noi amănunte apar în spațiul public în cazul agentului de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minori.

  • Polițistul pedofil putea fi oprit din 2016! Bătut de tatăl și iubitul tinerei căreia i-a băgat mână sub fustă

Între acestea, un moment extrem de important a fost cel petrecut în 2016, în care se putea demonstra faptul că polițistul Eugen Stan este un agresor sexual, după ce a fost prins în flagrant, la scurt timp după i-a băgat mână sub fustă unei tinere, într-un bloc din sectorul 5.

În decembrie 2016, băut bine, Eugen Stan a urmărit o tânără până în scara blocului în care aceasta locuia, și a agresat-o în fața liftului, băgându-i mâna sub fustă și a pipăind-o pe fund. Deși luată prin surprindere, fata a ripostat și a început să țipe, fiind auzită de rudele sale.

Iubitul ei și tatăl tinerei au intervenit rapid și l-au reținut pe agresor, iar până să solicite intervenția forțelor de ordine, l-au snopit în bătaie. După sosirea polițiștilor, pus în fața unor fapte ce nu mai puteau fi negate, Eugen Stan a creat o poveste care să-i susțină nevinovăția.

El le-a spus celor care l-au luat anchetat în sediul Secției 18 că s-a certat cu nevasta, a băut bine și s-a gândit să meargă la o fostă prietenă, care ar fi locuit în blocul respectiv. Și, mai mult decât atât, că ar fi confundat-o pe aceasta cu victima sa. Chiar și așa, polițiștii Secției 18 i-au făcut dosar penal pentru agresiune sexuală și au raportat Brigăzii Rutiere cazul angajatului prins în flagrant.

La vremea respectivă, nimeni, nici chiar procurorii parchetului București care aveau în lucru mai multe cazuri de agresiune împotriva copiilor cu autor necunoscut, nu a făcut legătura între Eugen Stan și acele dosare. Dacă în acel moment lui Eugen Stan i se făceau teste ADN, se putea dovedi că el este și autorul celorlalte agresiuni sexuale, comise în 2009 și 2012.

O explicație ar putea fi, după cum au declarat surse judiciare, faptul că profilul de agresor sexual din 2016 nu se potrivea cu cel al pedofilului din anii anteriori.

Totuși, nimeni nu-și explică de ce procurorul de caz a  întârziat atât de mult soluționarea acestui dosar. Polițiștii ridică și ei din umeri și declară sub protecția anonimatului, că nu mai era nevoie de alte probe pentru ca Eugen Stan să fie trimis în judecată. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, potrivit Statutului Polițiștilor, agentul putea fi suspendat din funcție și chiar dat afară din structurile Poliției. După întâmplarea al cărei protagonist a fost, colegii de la Brigada Rutieră a Capitalei au început să-l spună ”Violatorul”.

SHARE