Soluția lui Titi Aur pentru reducerea numărului de accidente mortale provocate de șoferii băuți și drogați

Soluția lui Titi Aur pentru reducerea numărului de accidente mortale provocate de șoferii băuți și drogați

Ca multe ale persoane raționale și Titi Aur, instructor de conducere defensivă și fost campion al României de automobilism este de părere România are nevoie urgent de un plan național prin care să reducă numărul accidentelor mortale provocate de șoferi băuți sau drogați.

În viziunea sa, modalitatea prin care s-ar putea ajunge la rezultate pozitive în această problemă ar avea două componente: o educație preventivă încă de pe băncile școlii și o legislație rutieră mult mai drastică.

”Este simplu și nu trebuie inventat nimic. Trebuie să vedem ce au făcut vecinii noștri și cum au reușit să diminueze acest adevărat flagel de pe șosele. Au împletit doua lucruri: educație rutieră, în școală, în general, dar și o școală de șoferi bine făcută, alături de campanii în instituții și firme unde se conduce.

O a doua este coerciția. Poliția te oprește, iar judecătorul hotărăște dacă te poate ierta, în caz că ești la prima abatere, ori poate să-ți anuleze permisul și dreptul de a mai conduce vreodată, dacă ești la a patra sau a șaptea abatere”, a declarat Titi Aur, potrivit realitatea.net.