Primar PSD din Argeş, la o întâlnire oficială: 'În România au mai rămas doar bătrânii, beţivii şi puturoşii'

11 Sep 2018

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a avut o întâlnire la Piteşti pentru a le transmite primarilor mai multe informaţii legate de riscurile la care se supun românii care pleacă să muncească peste hotare fără să se informeze.

  • Primar PSD din Argeş, la o întâlnire oficială: 'În România au mai rămas doar bătrânii, beţivii şi puturoşii'

După cum era de așteptat, discuţia a derapat însă spre alte teme.

”În România au mai rămas doar bătrânii, beţivii şi puturoşi. (...) Imaginea negativă a României nu e făcută de românii care au plecat la muncă în străinătate, ci de românii de aici, care primesc bani din străinătate ca să ne denigreze ţara", a declarat la întâlnire primarul Dumitru Voicu (PSD), edilul comunei argeşene Miceşti, aflată la 12 kilometri de Piteşti.

Dumitru Voicu este primar la Miceşti din 1992. În mai 2015, Dumitru Voicu a băgat în spital un poliţist local, căruia i-a rupt piciorul după ce a dat cu mașina peste el, în momentul în care agentul i-a arătat că intrase pe sens interzis.

La întâlnirea ministrului Intotero cu primarii din Argeş, o reacţie dură a avut şi primarul independent Virgil Baciu, din comuna Corbi: ”Anul trecut, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni avea un buget de 8 milioane de lei. Ce să faci cu 8 milioane de lei, când jumătate din buget înseamnă cheluieli de întreţinere?

În tot acest timp, bugetul pentru minorităţi este de 100 de milioane de lei. Este inadmisibil! Cele două bugete ar trebui să fie cel puţin egale! Vă spun sincer că mă sperie exodul şi modul în care se simt cei plecaţi la muncă, în străinătate, adică părăsiţi, abandonaţi de statul român".

SHARE