Elevul de 16 ani care a pălmuit o profesoară, arestat pentru 30 de zile - video

07 Dec 2017

Judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a elevuluil de 16 ani, Alin Valentin Păun, care a lovit şi hărţuit profesoara de Cultură Civică de la Şcoala Poroschia din judeţul Teleorman.

  • Elevul de 16 ani care a pălmuit o profesoară, arestat pentru 30 de zile - video

Cazul profesoarei hărţuite de elevi la Şcoala Gimnazială Poroschia din Teleorman a ajuns în atenţia poliţiei, după ce oamenii legii s-au sesizat din oficiu, pentru că dascălul a refuzat să depună plângere penală împotriva elevilor.

“Având în vedere imaginile şi buletinele de ştiri prezentate pe canalele naţionale şi pe reţelele de socializare cu privire la faptul că în data de 28.11.2017, în timpul orei de educaţie civică de la clasa a VIII-a a Şcolii Gimnaziale din comuna Poroschia, trei elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, toţi din Poroschia, Teleorman,  au comis acte de violenţă fizică şi verbală asupra unei profesoare în vârstă de 40 ani din Smârdioasa, judeţul Teleorman căreia nu i-au permis să iasă din clasă la finalul orei de curs,  poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Alexandria s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a informat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Elevul a fost reţinut, miercuri, 6 decembrie pentru 24 de ore. Cercetările poliţiştilor care au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice s-au extins pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. După expirarea celor 24 de ore de reţinere, elevul s-a prezentat joi, 7 decembrie, în faţa judecătorilor de la Judecătoria Teleorman şi aceştia au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta declanşată de ISJ Teleorman la Şcoala Poroschia  a scos la iveală faptul că cei mai mulţi dintre copiii implicaţi în incident sunt de etnie romă, provin din familii dezorganizate şi au antecedente în ceea ce priveşte comportamentul inadecvat. Băiatul care, în filmare, loveşte profesoara peste fund are 16 ani şi a rămas repetent de două ori.

Toţi cei 12 elevi prezenţi în clasă la momentul incidentului vor fi pedepsiţi, cu sancţiuni prevăzute de Statutul elevului. ”Aşa cum prevede legislaţia la ora actuală, cea mai aspră sancţiune este mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înţeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toţi vor primi sancţiuni, diferit, în măsura în care au greşit. ”, spune inspectorul general Valeria Gherghe.

Profesoara agresată suplineşte la Şcoala Poroschia orele de Cultură Civică şi este în primul an de învăţământ. Pentru că legislaţia nu permite, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală. ”Ea are contract acolo cu angajatorul, care este şcoala. Şcoala nu îi poate desface contractul de muncă oricum. Deocamdată, va rămâne să predea acolo”, confirmă şeful IŞJ Teleorman.

SHARE