Ciudat! După ce a aflat cine i-a incendiat mașina, doi studenți arabi, o profesoară la UMF Iași și-a retras plângerea!

12 Iul 2017

Procurorii ieşeni au finalizat o anchetă penală cu privire la incendierea maşinii unei doctoriţe din Iaşi, cadru didactic la Universitatea de Medicină. Medicul şi-a retras plângerea împotriva făptaşilor, doi studenţi arabi, deşi înainte ca autorii să fie prinşi era revoltată de faptul că autorităţile nu acordă suficientă atenție anchetei.

  • Ciudat! După ce a aflat cine i-a incendiat mașina, doi studenți arabi, o profesoară la UMF Iași și-a retras plângerea!

Ancheta privind incendierea maşinii doctoriţei Monica Holicov, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, a demarat la finele lunii aprilie, în urma sesizării depuse de doctoriță, care preciza că persoane necunoscute i-au lovit maşina cu bâta şi, ulterior, i-au dat foc. 

La scurt timp după incident, Monica Holicov apela la presa locală din Iaşi, plângându-se de lentoarea cu care decurg cercetările și identificarea autorilor. "Făptaşul a fost văzut de către vecinii de la bloc, sunt imagini pe camerele de luat vederi. Este adevărat că era noapte, şi avea o glugă pe cap, însă poate fi recunoscut. Era îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga trasă pe cap. A incediat-o fără să mă cu­noască, fără niciun motiv. Am înţeles că face parte dintr-un partid arab", se revolta, în acel moment, doctoriţa.

După doar câteva zile de la momentul menționat, anchetatorii au reuşit să îi identifice pe autorii atacului. Este vorba de doi studenți la Medicină, de origine arabă, Osama Matalka și Sami Matalka.

În rechizitoriu, procurorii spun că cei doi locuiesc cu chirie în apropiere de locul în care, în noaptea de 27 spre 28 aprlie, Monica Holicov şi-a parcat maşina. Studenţii au ajuns acasă, în acea noapte, în jurul orei 4.00.  

"Cei doi au coborât din nou în jurul orei 04:30 având feţele acoperite şi, cu câte o bâtă, au spart geamurile unui autoturism marca Volkswagen Passat ce era parcat în intersecţia străzilor Mihai Eminescu cu strada Sf. Teodor. Ulterior, la ora 04:57 numitul Matalka Osama a coborât încă o dată din scara D a blocului A1-4, având faţa acoperită, şi a incendiat acelaşi autoturism marca VW Passat", au stabilit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Anchetatorii mai menționează că, în timp ce ardea, maşina doctoriţei a început să coboare spre bulevardul Independenţei, fiind oprit de pompieri, care i-au pus pietre sub roţi.

Stupoare, după ce a aflat numele autorilor, doctorița Monica Holicov și-a retras plângerea pe care o depusese la poliție!

Din acest moment încep speculațiile!

Ipoteza cea mai plauzibilă, vehiculată printre cunoscuții ambelor părți implicate în incident, este că incendierea mașinii doctoriței are legatură cu activitatea ei de profesor la UMF Iași. Monica Holicov este descrisă, atât de studenți, cât și de colegii sîi în termeni extrem de negativi. Pe lângă faptul că i se reproșează aroganța - se pare că nu răspunde nici măcar la salut, există suspiciuni serioase cu privire la faptul că cei doi studenț arabi i-ar fi incendiat mașina ar fi un gest de răzbunare, pentru că le-a cerut șpagă pentru promovarea unui examen, și, pentru că nu ar fi cotizat, ar fi fost picați.

Contactată de bzi.ro, pentru a răspunde acestor acuzații, profesoara Halicov a închis telefonul

.Nici procurorii nu au reușit să identifice motivul distrugerii și  al incendierii autoturismului, pentru că ambele părți tac, nimeni nu spune nimic. 

În urma retragerii plângerii doctoriței Halicov, procurorii au fost nevoiți să facă o diferenţiere între faptele celor doi studenți arabi, constatând că doar unul dintre ei poate fi acuzat de infracţiunea de distrugere în forma sa simplă, pentru care trimiterea în judecată se poate realiza fără plângerea prealabilă a părţii vătămate - cel care a incendiat mașina.

SHARE