Bihor. Revoltă faţă de violenţa țiganilor - prinși la furat, s-au întors cu ajutoare și i-au bătut pe proprietari

06 Iul 2018

Zeci de localnici s-au strâns, vineri seara, în faţa Primăriei din comuna bihoreană Borod, unde au protestat faţă de agresivitatea țiganilor din zonă, revoltați de ultimul incident de acest fel, în care trei bărbaţi au fost bătuţi de mai mulţi țiganii.

  • Bihor. Revoltă faţă de violenţa țiganilor - prinși la furat, s-au întors cu ajutoare și i-au bătut pe proprietari
  • Bihor. Revoltă faţă de violenţa țiganilor - prinși la furat, s-au întors cu ajutoare și i-au bătut pe proprietari
  • Bihor. Revoltă faţă de violenţa țiganilor - prinși la furat, s-au întors cu ajutoare și i-au bătut pe proprietari

Oamenii  povestesc că trei țigani, minori, au fost prinşi la furat de proprietarii unei gospodării. Cei trei hoți au fugit, dar s-au întors peste câteva minute, pentru a se răzbuna, însoțiți de zeci de persoane 

"Au sărit pe proprietarul gospodăriei şi l-au bătut şi pe el, şi pe cei doi băieţi ai lui. Erau plini de sânge băieţii", declară o localnică.

Cei trei bărbaţi loviţi au fost transportaţi la spital de echipaje ale SMURD şi ale Ambulanţei.

Nu este singurul incident violent petrecut în Borod şi ai cărui autori sunt țiganii din comună.

"Ne ameninţă şi ne lovesc de multe ori. Mie mi-au dat cu sticle în maşină. Nu ştiu ce să mă fac. Sunt foarte agresivi", spune altă localnică.

Nemulţumiţi de situaţie, zeci de oameni din sat s-au adunat, imediat după incident, în faţa Primăriei locale. Au cerut ca autorităţile să intervină pentru ca actele violente să înceteze.

Într-un comunicat, Poliţia Bihor a transmis că a fost sesizată prin 112, la ora 18:04, că în Borod a avut loc un conflict între mai multe persoane. Poliţiştii de la Secţia Borod s-au dus în zonă şi i-au identificat pe cei implicaţi în scandal.

"Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că în altercaţie au fost implicate 14 persoane, toate din localitatea Borod, dintre care 4 au fost agresate, 3 fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a stabilit că altercaţia ar fi fost declanşată după ce ce trei minori ar fi fost surprinşi în această după-amiază, într-o livadă de meri din localitate, în conflict fiind implicate două familii, respectiv cea a proprietarului livezii şi cea a minorilor", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii fac cercetări pentru tulburarea liniştii publice şi loviri şi alte violenţe.

SHARE