Reacția Magdei Vasiliu la comentariul lui Mugur Ciuvică, care crede că un copil de opt ani, bolnav de cancer, poate sta singur în spital

29 Iul 2017

Unul dintre cei care-și poate da cu părerea despre orice la televiziune, de la bătături la fizică cuantică, Mugur Ciuvică, a afirmat în cadrul unei emisiuni că băiețelul Magdei Vasiliu, diagnosticat cu cancer și internat pentru tratament într-un spital din Italia, s-ar putea descurca și singur, atât timp cât mama sa ar fi în țară, pentru că o lege de-a dreptul cretină îi solicită prezența pentru a i se acorda concediu medical.

  • Reacția Magdei Vasiliu la comentariul lui Mugur Ciuvică, care crede că un copil de opt ani, bolnav de cancer, poate sta singur în spital

Prezentatoarea știrilor Prima TV, Magda Vasiliu, i-a transmis, prin intermediul contului său de Facebook, o replică lui Ciuvică.

Noi, ceilalți, îl putem întreba pe Ciuvică dacă în cazul în care ar fi fost implicat direct într-o situație de acest gen, reacția sa ar mai fi fost aceeași - lipsită de înțelegere, empatie și dorință de a-ți ajuta aproapele... 

"Azi mi am facut timp si am urmarit emisiunile care au tratat cazul meu. Le multumesc colegilor pentru sustinere. Dar m a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvica. Eu l am auzit spunand cu o degajare uluitoare ca Vlad s ar putea descurca si fara mine in spital, in Italia. In primul rand, conform legii italiene imi e interzis sa mi las copilul singur in spital . 

In plus, din pacate, copilul meu nu s a nascut poliglot! E un copil de 7 ani si jumatate care nu intelege italiana si nu se exprima in italiana! Cum ar putea sta in spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toti copiii, pana la 18 ani sunt permanent insotiti de parinti! Dl Ciuvica stie, de exemplu, ca pana la o interventie chirurgicala programata peste o luna, copilul meu nu are voie sa stea in picioare sau sa mearga? 

Copilul meu e in scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spala? Cum isi ia ligheanul ca sa vomite dupa chimioterapie? La asta ar trebui sa raspunda dl Ciuvica, insa inainte de asta ar trebui sa puna mana sa citeasca legile din tari civilizate! Iar celor care si dau cu parerea si spun ca se face chimioterapie si in Romania si ca nu trebuia sa plec, le spun atat: Am plecat la indemnul unor medici romani, pe banii mei, cu un card european de sanatate la care am dreptul pt ca am cotizat! 
Inainte sa va dati cu parerea, asigurati va ca stiti despre ce vorbiti!

Cat despre legile de la noi referitoare la cm pt ingrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus ... Sa mi spuna insa cei care au facut actuala lege care e diferenta intre un copil de 6 ani si 11 luni si unul de 7 ani si 2 zile. Eu n o sesizez... Probabil nu ma duce capul... Pentru ca o diferenta trebuie sa fie, una substantiala chiar, din moment ce legea din Romania ii trateaza complet diferit!", a scris Magda Vasiliu pe contul sau de Facebook.

SHARE