Un britanic a primit despăgubiri de 71.000 de lire sterline după ce a fost concediat pentru că erau prea mulți angajați ”de 50 de ani cu chelie”

Un britanic a primit despăgubiri de 71.000 de lire sterline după ce a fost concediat pentru că erau prea mulți angajați ”de 50 de ani cu chelie”

Un angajat britanic în vârstă de 61 de ani a obținut despăgubiri în valoare de 71.000 de lire sterline după ce a reclamat comentariile discriminatorii făcute de șeful său care a spus că nu își dorește o echipă de ”bărbați de 50 de ani cu chelie”, relatează Daily Mail.

Tribunalul pentru Ocuparea Forței de Muncă din Marea Britanie a hotărât la începutul lunii februarie că Mark Jones a fost concediat pe nedrept din postul său de agent de vânzări la compania Tango Networks din cauza vârstei sale și i-a acordat despăgubiri care se ridică la o valoare mai mare decât câștigurile pe care le-ar fi avut într-un an.

Jones a început să lucreze la Tango Networks UK în 2019, la vârsta de 59 de ani, și a lucrat acolo timp de doi ani. În tot acest timp, managerul lui Jones, Philip Hesketh, îi tot atrăgea atenția că echipa sa ideală este “foarte energetică și tinerească”.

În momentul în care compania a avut nevoie de un nou angajat pentru departamentul de vânzări, Jones a dat recomandări pentru un bărbat de 57 de ani.

Doar că angajatorul își dorea angajați mai tineri, energici, preferabil femei. Când Hesketh a aflat și el vârsta candidatului, acesta a spus: ”Da, era întradevăr bătrân” și că ”își dorește pe cineva mai tânăr pentru acest rol” și că ”ar fi ideal să fie o femeie”.

Hesketh ar mai fi spus și că nu își dorește ”o echipă de bărbați de 50 de ani cu chelie – vreau să schimb dinamica”.

În cele din urmă, Tango Netwrosks a oferit contracte celor mai tineri dintre candidați, iar Heskler i-a transmis un mesaj clar că ar dori să îl înlocuiască pe Jones cu unul dintre candidații mai tineri.

La mijlocul lunii ianuarie, Jones a revenit la muncă după o perioadă de concediu. După câteva săptămâni, postul lui Jones a fost restructurat fiind introdus într-un plan de îmbunătățire a performanței.

Jones și-a dat demisia la începutul lunii martie și a depus o plângere față de angajatorul său, susținând că a fost forțat să plece din cauza vârstei sale.

Angajatorul lui Jones și-a motivat acțiunea afirmând că Jones nu mai dădea randament în activitatea depusă, dar compania nu a reușit să demonestreze acest lucru în fața instanței.

Mai mult, instanța a precizat că toate comentariile lui despre dorința de a avea o echipă ”energetică” și ”tânără” au distrus treptat relația dintre angajat și angajator.

Tribunalul a decis să îi acorde lui Jones despăgubiri de 71.441 de lire sterline și 36 de pence pentru a acoperi concedierea abuzivă, încălcarea termenilor contractului de angajare și ”afectarea sentimentelor”.

Un purtător de cuvânt al Tango Networks a spus că Hasketh nu mai lucrează pentru companie.

Acesta nu a fost primul caz în care chelia a avut un rol într-o dispută angajat-angajator. Anul trecut, un tribunal britanic a decis că un bărbat al cărui supraveghetor l-a numit ”un ticălos chel” a fost o victimă a abuzului sexual, întrucât chelirea, fiind mult mai întâlnită la bărbați decât la femei, este legată automat de sex.