Reprezentantul Croatiei la Eurovision, cuvinte grele pentru Salvador Sobral: ‘Ai încercat atât de greu să treci drept o persoana umila, ai pacalit o intreaga Europa, dar pe mine nu m-ai pacalit. Esti de-a dreptul badaran”

13 Mai 2018

Cu cateva zile inainte de finala Eurovision, castigatorul de anul trecut al concursului, reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, a oferit un interviu unui cotidian portughez in care a “facut praf” melodia interpretata de Netta Barzilai. Declaratiile lui au fost imediat preluate de publicatii din toata lumea si a starnit mania multor internauti.

  • Reprezentantul Croatiei la Eurovision, cuvinte grele pentru Salvador Sobral: ‘Ai încercat atât de greu să treci drept o persoana umila, ai pacalit o intreaga Europa, dar pe mine nu m-ai pacalit. Esti de-a dreptul badaran”

Sobral a spus printre altele: “Din fericire pentru mine, in 2018, n-a trebuit sa ascult nicio piesa, in afara celei a Israelului, pentru ca imi tot sugera You Tube ca ar trebui sa o ascult, pentru ca mi-ar placea. Asa ca am dat play si am auzit un cantec oribil. Traim intr-o lume in care termenul de fast food music se potriveste perfect. Am crezut ca melodia mea va schimba ceva la Eurovision, ca va insemna ceva pentru compozitori. Constat insa ca nimic nu s-a schimbat din 2017, de cand am castigat eu”.

Mii de oameni l-au admonestat pe Sobral pentru aceasta declaratie, insa probabil unul dintre cei mai virulenti a fost reprezentantul Croatiei la Eurovision in 2017, Jacques Houdek, care a publicat urmatoarele randuri pe Facebook:

“Sa-ti fie rusine, Salvador Sobral! Sa-ti fie rusine. Asa oare trebuie sa vorbeasca invingatorul unei editii Eurovision? Ai încercat atât de greu să treci drept o persoana umila, un artist adevarat ai pacalit o intreaga Europa, dar pe mine nu m-ai pacalit. Sa-ti spun ceva, Salvador Sobral: anul trecut, cand n-ai fost prezent la nicio repetitie si in locul tau s-a prezentat sora ta, ar fi trebuit sa fii descalificat.

A fost o dovada mare de neprofesionalism ce-ai facut si a fost nedrept fata de noi toti, nu poti sa te comporti asa la un concurs de talia Eurovision. Chiar si speech-ul tau de dupa victorie a fost neplacut pentru noi, ceilalti, dar de data asta, dand declaratiile acelea presei despre Netta Barzilai, esti badaran de-a dreptul. Si-ti spun si de ce. Nu esti doar castigatorul din 2017 al Eurovisionului, acum esti reprezentantul tarii gazda, tu primesti oaspeti in tara ta. IN aceste conditii, declaratiile tale sunt de neacceptat. Daca urasti atat de mult acest concurs, nu trebuia sa concurezi vreodata.

Sa spui ca anul acesta n-a mai trebuit sa asculti melodiile concurentilor reprezinta dovada ca esti o persoana complet fara caracter. Toti tinerii artisti au visuri, exista o presiune mare pe ei in acele momente, cine te crezi tu de vorbesti asa despre ei? Poate consideri ca esti vreun mare artist, mie mi se pare ca esti doar un ipocrit. Crezi ca esti cool daca pozezi drept un timp distant si dezinteresat? Nu. Crezi ca o asemenea atitudine va lasa impresia lumii ca esti un artist grozav? Nu. Ce ai reusit sa demontrezi este ca esti doar un fals, la fel cum erai si in 2017, cand ai castigat Eurovision. Si, da, l-ai castigat, dar pentru mine nu esti un invingator!”, a scris Houdek.

SHARE