Româncele din bordelurile Germaniei: Este mai periculos decât să mergi la război

14 Noi 2017

Documentarul ”Bordell Deutschland” - ”Bordelul Germania”, realizat de televiziunea germană ZDF înfățișează aspecte din viața de zi cu zi a prostituatelor din Germania, controlată de criminalitatea organizată, scrie prisma.de

  • Româncele din bordelurile Germaniei: Este mai periculos decât să mergi la război

Reportajul încearcă să demonstreze că legalizarea prostituției în Germania, produsă în 2002, ascunde în spate același coșmar - rafic de persoane, proxenetism și prostituție forțată.

Serviciile de escortă și bordelurile în Germania sunt mai populare ca niciodata. Se face reclamă, există oferte speciale: ”20 de euro pentru 20 de minute de sex – ofertă la Discountpuff“.

Realizatorul, Christian P. Stracke, a stat de vorbă cu prostituate, ofițeri de poliție, asistenți sociali, politicieni și psihologi. A intervievat persoane notoriii din această industrie, cum ar fi Cleo din Berlin, care – în mod voluntar, așa cum a subliniat – a participat la o scenă de sex cu 30 de bărbați.

Femeile care activează în domeniu - multe dintre ele românce - au parte de experiențe șocante. 

Sandra Norak este o fostă prostituată care a reușit să evadeze din această lume brutală. A studiat dreptul și militează pentru abolirea prostituției. “Nu este un loc de muncă, este doar violență, ceea ce trăiești … Am satisfăcut și 400 - 500 de bărbați într-o singură lună”, spune ea. Acum femeia de 27 de ani “În fiecare club în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute. În fiecare club în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute”, spune ea. 

Românca Denisa, protagonistă a filmului, confirmă ce spune Sandra. Ani de zile a fost forțată să se prostitueze în Germania și știe totul despre această lume. ”90 la suta au un proxenet. Bărbații sunt foarte sensibili la minore. Sunt foarte mulți pedofili”, spune aceasta.

Potrivit experților de poliție, nouă din zece femei sunt forțate la prostituție.

Expertul în traume psihologice Ingeborg Kraus compară profesia de prostituată cu cea a soldaților, iar experiențele lor cu cele ale victimelor torturii. Aproape 70% dintre femei suferă de simptome de tulburare post-traumatică: “Această ocupație este mai periculoasă decât a merge la război”.

Rata mortalității printre prostituate este de 40 de ori mai mare decât media pentru populație, potrivit documentarului. Riscul simplu de a fi ucisă este de peste 18 ori mai mare decât cel al altor femei, indiferent dacă sunt prostituate voluntare sau forțate.

Potrivit Biroului Federal de Statistică, aproximativ 1,2 milioane de bărbați folosesc servicii sexuale zilnic în Germania, iar numărul prostituatelor variază, de la perioadă la perioadă, între 400.000 și 1 milion.

Potrivit Biroului Federal al Poliției Criminale, o prostituată aduce proxenetului venituri de până la 100 000 de euro pe an – iar statul câștigă la rândul lui din fiscalizarea acestei activități multe venituri fiscale. Piața este una competitivă, existând tot mai multe femei din ce în ce mai tinere, care aleg să practice această meserie.

Clienții se distrează torturând aceste femei, este concluzia filmului.

SHARE