Românii și valurile = Inconștiență sau prostie!? Scăpaţi de la moarte au fugit în timp ce salvatorul lor se îneca

09 Aug 2017

Un tânăr a murit după ce a salvat de la înec o femeie şi pe copilul acesteia, care intraseră în apa mării deşi salvamarii arboraseră steagul roşu care interzice scăldatul. 

  • Românii și valurile = Inconștiență sau prostie!? Scăpaţi de la moarte au fugit în timp ce salvatorul lor se îneca

Tragedia s-a petrecut pe plaja Laguna din Mangalia. Turistul a observat că femeia şi copilul care intraseră în apă se află în dificultate şi nu reuşesc să se întoarcă la mal, fiind acoperiţi de valurile mari. 

Deşi nu ştia să înoate prea bine, tânărul s-a aruncat în apă. A reuşit să-i prindă pe cei doi şi să-i ducă spre mal, unde i-au preluat salvamarii, dar forţa mării l-a tras înapoi. 

În ajutorul lui a sărit un salvamar care a reuşit să-i arunce un tub de salvare, numai că forţa apei a fost atât de puternică încât tânărul a scăpat tubul şi a fost înghiţit de valurile de peste doi metri înălţime. 

Trupul lui neînsufleţit a fost adus la mal abia miercuri dimineaţă, pe aceeaşi plajă. Femeia salvată şi copilul s-au făcut nevăzuţi, povesteşte Viorel Bara, şeful salvamarilor din Mangalia.

Citiți și: Drama tinerei care şi-a văzut soţul înecându-se la Mangalia: Fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere şi de spaimă 

"Aşa se întâmplă în aproape toate cazurile. Nu spun nici măcar «Mulţumesc!». Soţia băiatului stătea pe plajă şi plângea implorându-ne să-i salvăm soţul, deşi era evident că nu se mai poate face nimic, iar femeia salvată cu copilul au fugit printre umbrele", spune acesta. 

"Oamenii mei merg la pas prin apă ca să-i avertizeze pe turişti că este pericol de înec. Toţi ne ignoră. Noi, de fapt, nu avem o lege, avem nişte normative. Până nu se vor hotărî nişte sancţiuni drastice, lucrurile nu se vor schimba pe litoral. În trei luni, avem mai mulţi înecaţi decât morţi în războiul din fosta Iugoslavie. Nimeni nu respectă nimic. Românii noştri sunt foarte cuminţei afară, dar când vin în ţară încalcă toate legile", a declarat, pentru adevarul.ro, Vasile Borteş, şeful salvamarilor din sudul litoralului.

Inconştienţa turiştilor merge atât de departe, încât îşi expun şi copiii la pericolul de înec. "Părinţii sunt total iresponsabili. Îşi lasă copiii pe valurile acestea mari doar pentru ca cei de acasă să vadă cât de viteji sunt ei", adaugă revoltat salvamarul.

SHARE