Bubiţe la copii, cu transmitere în colectivitate

Bubiţe la copii, cu transmitere în colectivitate

În această perioadă, în creșe, grădinițe și școli circulă virusurile gripale A și B, virusul varicelo-zosterian (varicelă), streptococul de grup A (amigdalită, scarlatină) și alți viruși care determină îmbolnăviri cu febră înaltă și stare generală proastă.

Trimitera în colectivitate a școlarilor și preșcolarilor bolnavi nu doar că nu le face bine copiilor aflați în această situație, dar, și mai grav, răspândește virusurile și la colegii lor.

De aceea este important să ştim care sunt simptomele, care sunt asemănările şi deosebirile acestor boli care se manifestă într+un final cu erupţii pe piele, în diverse zone ale corpului.

În general, fiecare dintre aceste boli este cauzată de un patogen diferit, se transmite în mod diferit și prezintă simptome specifice, dar toate sunt contagioase și necesită măsuri de precauție pentru a fi prevenite.

Boala gură mâna picior

Simptome: apar după 3-6 zile de  incubație-febra scăzută, stare generală de rău, lipsa poftei de mâncare, gât roșu, dificultate în alimentare, uneori cu ganglioni măriți și diaree.

La nivelul cavității bucale apar vezicule dureroase ce împiedică copilul să se alimenteze.

Aceleași leziuni se pot regăsi în jurul gurii.Pe palme și tălpi apar pete roșii, uneori dureroase, pe care se dezvoltă vezicule cu o tentă de gri care dispar în 7-10 zile fără a lăsa cicatrici.

Leziunile se pot extinde și la nivelul coapselor, feselor, la nivelul brațelor sau pe zona laterală toracică;

Varicelă (Vărsatul de vânt) – Este una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei.

Simptomele apar la 2-3 săptămâni de la contactul cu virusul varicelo zosterian și debutează cu: stare generală modificată, lipsa poftei de mâncare, febra moderată (nu obligatorie), oboseală, durere de cap, la care după 1-2 zile apare erupția cutanată (pete roșii, care se transformă în vezicule cu lichid care provoacă mâncărimi, vezicule care se rup și se acoperă ulterior de cruste). Erupția debutează întotdeauna pe trunchi, după care se extinde pe tot corpul, inclusiv pe pielea capului, pe mucoasa bucală.

Rujeolă (Pojar)- Este o boală virală extrem de contagioasă la copiii nevaccinati sau cei vaccinați incomplet.

Simptomele apar la 10 zile de la contactul cu virusul rujeolic și constau în: stare generală alterată, febra mare (40), astenie,lipsa poftei de mâncare, cefalee, începe să curgă nasul și ochii să lăcrimeze), durere intensă la înghiţire,  tuse cu răguşeală.

Faringele este foarte roșu, în gură pot apărea niște pete albe sidefii pe mucoasa obrajilor.

După 3 zile de la debutul simptomelor apare erupția caracteristică (pete roșii catifelate la palpare) ce se propagă apoi descendent , într-o zi pe față, a doua pe gât- trunchi-membre superioare, iar în a treia zi pe abdomen și membre inferioare.

Roseola infantum (boală virală contagioasă) – apare frecvent la copiii mici, cu vârstă între 6 luni-2 ani

Simptomele debutează brusc la 1 -2 săptămâni de la contactul cu virusul, cu stare generală modificată, febra înalta (3-6 zile), astenie, inapetență, obstrucție nazala, rinoree, conjunctive roșii, grețuri, vărsături scaune diareice, ganglioni măriți.

Erupția debutează la 2-3 zile după dispariția febrei, este nepruriginoasa (nu prezintă manâncărime), sub forma unor pete de culoare roz, ușor ieșite în relief, localizate la nivelul feței, gâtului, partea superioară a toracelui anterior și posterior, membrelor suprioare și inferioare.

”Boala obrajilor palmuiti” (denumită și Boala a 5-a sau eritemul infecțios)
Este o boală virală contagioasă care apare frecvent la copiii mici, dar poate apărea la orice vârstă și cu pronostic bun.

Simptomele: oboseală, poftă scăzută de mâncare, dureri de cap, dureri în gât, nas înfundat și  la circa o o treime din copii febră ușoară. Erupția de pe față  apare la circa 7 zile după debutul simptomatologiei,  durează de obicei 1-3 zile.

În același timp, sau după erupția facială, o erupție fină dantelată apare pe aproape tot restul corpului (mai ales pe membrele superioare și pe trunchi).

Scurtează durata bolii cu 3 zile!
Si daca v-ati vaccinat copiii si daca nu, un ajutor al sistemului imunitar prin puterea plantelor este nepretuit!

Spre deosebire de alte imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox®N Tablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe sistemul imunitar.

Astfel virusurile sunt combatute mai repede si mai eficient, iar durata bolii se scurteaza.

Iar SprayAntiviral pentru pacientii cu angina virala sau bacteriana pentru ca este natural, este antiinflamator si calmeaza durerea, inhiba multiplicarea virala chiar la poarta de intrare in organism, iar copiii se pot alimenta.