Dilema șefei de la Agenţia pentru Egalitate de Şanse: De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?

10 Feb 2018

E clar, alții mai buni n-avem pentru politică și altă șansă nu există decât să li se facă lor rușine de propria persoană, pentru că altfel, recomandate doar de ”talent și de familie”, nu vom avea în posturi de conducere în țara asta decât persoane care să ne amuze, nu unele care chiar să facă treabă!

  • Dilema șefei de la Agenţia pentru Egalitate de Şanse: De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?

După ce premierul Dăncilă a anunţat că firmele cu peste 50 de angajaţi vor fi obligate să angajeze un expert în egalitatea de şanse, Graţiela Drăghici, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi se întreabă de ce femeile nu pot fi ”motostivuitor“ şi bărbaţii, ”om de serviciu“. 

”Legea este foarte clară. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?”, a declarat Graţiela Drăghici pentru ProTV.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea a explicat că i-au fost adresate "o multitudine de întrebări" şi aflată sub presiunea timpului, pentru că urma un alt interviu, a folosit greşit cuvântul "motostivuitor", termenul corect fiind "motostivuitorist".

"Este motivul pentru care la un moment dat am făcut acea afirmaţie greşită şi orice om de buna credinţă înţelege contextul", afirmă Graţiela Drăghici.

Graţiela Drăghici a fost numită în funcţie în mai 2017, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Ea este medic primar obstetrică - ginecologie şi a lucrat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. 

Dacă dilema doamnei este de ce o femeie nu poate fi motostivuitor, a noastră rămâne de ce un personaj numit politic la conducerea unei instituții a statului român în afară de a fi carieristă, nu poate fi și inteligentă, măcar un pic... De reamintit că doar pentru Borcea, Dumnezeu era atotstivuitor...

SHARE