Ce înseamnă să fii român! Cât câștigă Simona Halep comparativ cu Sharapova și Williams

14 Feb 2018

Începând cu anul 2014, se poate spune, pe bazele statisticii, că Simona Halep este cea mai constantă sportivă din circuitul feminin, însă din punct de vedere al marketingului se află în urma unor jucătoare mai slab cotate.

  • Ce înseamnă să fii român! Cât câștigă Simona Halep comparativ cu Sharapova și Williams

Contractul pe care Halep l-a semnat cu Nike confirmă, în parte, afirmația lui Victor Hănescu, care, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul spunea că ”sportivii din România sunt marginalizaţi din cauza naţionalităţii, deoarece provin dintr-o ţară mică“.

Telenovela sponsorizării Simonei Halep s-a încheiat în mod fericit după semnarea unui contract cu producătorul american de echipament sportiv Nike, înţelegere care îi va aduce, anual, 2 milioane de dolari.

Simona a obţinut astfel 700.000 de euro în plus faţă de parteneriatul anterior, pe care îl avea cu Adidas.

Totuşi, suma primită din partea Nike e foarte mică, dacă o comparăm cu contractele de care beneficiază Maria Şarapova (41 WTA) şi Serena Williams.

Rusoaica a semnat în 2010 cu americanii de la Nike, urmând să încaseze 50 de milioane lire sterline până la finalul acestui an. Un calcul aritmetic indică faptul că, anual, Şarapova primeşte aproape 8,5 milioane de dolari - de patru ori mai mult decât Halep.

Serena Williams şi-a prelungit în 2013 acordul cu Nike pentru încă cinci ani. Valoarea totală a înţelegerii este de 40 de milioane de dolari, sumă la care se adaugă şi diverse alte bonusuri. Ceea ce înseamnă că şi Serena încasează peste 8 milioane de dolari pe an din partea celor de la Nike.

SHARE