Chiar și pentru imbecilii de pe net sau TV, Simona a triumfat la Roland Garros!

09 Iun 2018

Încă de când a făcut ochi, fiecare român a simți că astăzi e ziua în care Simona Halep avea să câștige primul titlu de Grand Slam din carieră. Izbânda, care nu ar fi încununat-o doar pe ea, ci pe noi toți, ne oferea o fereastră prin care să ieșim din noroiul prin care ne înnămolim speranțele sociale, alea de zi cu zi.

  • Chiar și pentru imbecilii de pe net sau TV, Simona a triumfat la Roland Garros!

Se simțea aburul victoriei în aerul înmiresmat de tei, în vântul care spulbera frunzele uscate, în vioiciunea cu care păsărelele se agitau... În imaginile surprinse de la antrenamentul oficial, în schimburile de mingi avute cu antrenorul său, Darren Cahill, australianul părea a fi mai tensionat decât Simona.

Sloane Stephens. Sloane, o femeiușcă din Londra, din clasa superioară, îndrăgostită de modă, un fel de piți...

Pe teren, lucrurile au început anapoda, Simona înfruntând în teren o copie fidelă a propriului stil de joc. Stephens a fost parcă mai ancorată în teren, fiind prezentă la momentul și locul potrivit pentru a returna orice minge expediată de româncă, Halep a exasperat prin lipsa primului serviciu și prin angrenarea în schimburi liniare de mingi, prea mult pe centru, din care adversara a profitat, prin greșelile româncei.

După numeroase înjurături, unghii roase, ne-am agățat de momentul din setul doi, când Simona a început să urce peste adversară, revenind după un break, cu trei game-uri câștigate consecutiv, două la zero, douăl pe serviciul adversarei. Am simțit cum Stephens începuse să gâfâie, încercând să scurteze mingile schimbate. Simona ne-a readus pe pământ, pierzând, extrem de ușor pe propriul serviciu.

Simona a părut din nou depășită de importanța câștigării primului turneu de Grand Slam, care ar câștiga orice întâlnire cu Stephens, disputată în orice alt tur al unui turneu...

Simona a distrus și regula celor mai recente 16 finale, în care în 15 se impuseseră jucătoarele care câștigaseră primul set, excepția fiind chiar Halep în finala cu Ostapenko, de anul trecut.

Și, așa cum afirma Cristian Tudor Popescu, în pofida tuturor imbecililor care cârcoteau, și care nu credeau că Simona are capacitatea de a câștiga un titlu de Grand Slam, Halep, chiar și pe ei, i-a făcut să lăcrimeze de mândrie.

Zgura mă-sii, chiar și aia de la Roland Garros, în opt straturi... După două ore de joc și 40 de ani de așteptări, Simona, suntem campioni, prin tine și poate că asta ne caracterizează pe noi, românii, dacă nu cedăm, putem învinge!

SHARE