Indian Wells 2018. Simona Halep, în optimi, după ce a învins-o pe sora lui Shrek! - video

12 Mar 2018

În momentul în care dădeai ochii cu adversara pe care a întâlnit-o Simona în turul III, la Indian Wells, Caroline Dolehide, primul gând pe care îl puteai avea era dacă nu cumva, în fazele anterioare ale turneului, jucătoarea americancă nu numai că-și eliminase adversarele, dar le și mâncase...

  • Indian Wells 2018. Simona Halep, în optimi, după ce a învins-o pe sora lui Shrek! - video

Nene, Dolehide asta, e ca tancul! Bine, în aceeași categorie îi mai puteai adăuga și pe majoritatea arbitrilor, care a căror conexiune cu vreun sport nu părea să fie confirmată de burțile care le atârnau pe-afară, deasupra șorturilor.

În această atmosferă Simona a intrat într-o morișcă asemănătoare cu cea din finala pierdută la Roland Garros, în care adversara lovea cu parul, riscând orice, pe principiul ori la bal, ori la spital, dar cu un noroc fantastic, majoritatea loviturilor sale fiind câștigătoare. Primul set a fost un galop de sănătate pentru americancă, adjudecat cu 6-1.

Setul doi a fost palpitant, fiecare dintre jucătoare reușind două break-uri pe serviciul adversarei. Simona a servit chiar pentru set, la 5-3, dar n-a fost să fie. În tie-break, s-a născut în Simona energia aceea pe care am mai văzut-o izvorând din ea în momentele dificile, s-a impus cu 7-3, și s-a descătușat.

După tie-break, Dolehide a picat fizic și psihic în setul trei, permițându-i Simonei să se conserve, așteptându-i, cuminte, greșelile. Și în ciuda emoțiilor de la începutul partidei, Halep merge, după 2 ore și 5 minute, în optimile competiției.

"Am un respect ridicat pentru ce a făcut adversara mea. Am avut probleme în setul doi, dar tot atunci mi-am dat seama că am o șansă bună să câștig meciul. M-am deplasat foarte bine și asta m-a ajutat să câștig acest meci dificil. Publicul de aici e extraordinar. De fiecare dată îmi doresc să dau tot ce am mai bun pentru acești oameni. Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat", a declarat Simona Halep la finalul meciului.

În runda următoare, Simona o va înfrunta pe chinezoaica Qiang Wang (55 WTA), care a trecut de Kristina Mladenovici (15 WTA), scor 6-1, 6-2.

Indian Wells 2018. Simona Halep - Caroline Dolehide

SHARE