Un român a creat pentru Dior o geantă pentru colecția inspirată de Prințesa Diana. Pe mânere e inscripționat un proverb românesc

Un român a creat pentru Dior o geantă pentru colecția inspirată de Prințesa Diana. Pe mânere e inscripționat un proverb românesc

Cunoscutul artist român stabilit la Paris, Mircea Cantor, și-a pus amprenta pe un model din celebra colecție de poșete Lady Dior,care va fi lansată luni, într-o ediție limitată.

Casa Dior l-a ales pe artistul român să redeseneze, pentru o colecție exclusivistă, un model al colecției emblematice de genți a Casei DIor, ce poartă numele Prințesei Diana.

Modelul realizat de Mircea Cantor poartă numele Jardin du Paradis (Grădina Raiului – N.R.) – și conține motive tradiționale românești.

Pentru a opta ediție a campaniei „Dior Lady Art”, Casa Dior a colaborat cu 12 artiști de renume la nivel mondial, invitați să creeze propria variantă a genții.

Poșeta semnată de Mircea Cantor are două variante: bej și negru, și este inspirată de modelele tradiționale românești, întâlnite în Bihor, zona în care s-a născut bunica artistului.

Sunt mai multe elemente din cultura tradițională românească ce îmbracă poșeta Dior. Pe geantă se regăsesc împletituri din piele, care amintesc de motivul frânghiei, des întâlnit în Ardeal, în țesături, pe porțile oamenilor, pe care artistul român le folosește des în lucrările sale.

Pe mânere se găsește o altă bucată din ADN-ul culturii românești, proverbul „fă rai din ce ai”, tradus și în engleză și franceză.

Un exemplar clasic al poșetei Lady Dior costă 6.000 de euro, varianta semnată de Mircea Cantor ar putea costa însă mult mai mult, mai ales că au fost create numai 100 de exemplare.

Mircea Cantor este unul dintre cei mai apreciați artiști români la nivel internațional. Întrebat deseori dacă este român sau francez, Cantor oferă mereu același răspuns: ”Mircea Cantor este născut în România și trăiește pe Pământ.”

Geanta Lady Dior a devenit simbolul casei Dior, după ce a fost creată la începutul anilor 90 de directorul de creație de atunci, Gianfranco Ferré. Lady Diana a contribuit semnificativ la popularizarea acestei creații, fiind cunoscută drept geanta sa preferată. În semn de recunoștință, Dior a redenumit în acea perioadă geanta, sub titlul “Princesse”.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories

Laura Nureldin și-a dat demisia de la Antena 1: “Nu pot privi situația în care sunt pusă altfel decât ca pe o vendetă personală!”

Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute și mai populare prezentatoare de la Antena 1, a decis să plece din echipa Observator, unde a activat

București. O tânără a fost reținută, după ce furat bani din casa părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

O tânără în vârstă de 24 de ani din București a fost reținută după ce și-a furat propriii părinți. Ea a furat bani din locuința

Naty Badea: „Nu mai e de trăit în Italia! Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe” – video

În 2021, Naty Badea, sora lui Mircea Badea, s-a stabilit în Italia, în apropiere de Veneția, la Mestre, un orășel cu aproape 90.000 de locuitori.

Studiu. Neotam (E961), un îndulcitor folosit în prăjituri și băuturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un efect toxic asupra sănătății

Un nou studiu relevă faptul că neotam (E961) – un îndulcitor utilizat în prăjituri, băuturi răcoritoare și în guma de mestecat -, poate dăuna grav

Top cinci alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: ”Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului”

Dr. Cezar Amititeloaie, unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari cardiologi din România, a vorbit pe marginea mai multor subiecte legate de un stil