Un alt scandal sexual în Biserică! Starețul Mănăstirii Prislop, eliberat din funcție din cauza unei înregistrări - video

19 Iul 2017

Stareţul Mănăstirii Prioslop din Maramureş, Părintele Celestin, a fost eliberat din funcţie după ce în spaţiul public a apărut o conversaţie pe care ar fi avut-o cu un fost călugăr și în care acesta răspunde avansurilor sexuale. 

  • Un alt scandal sexual în Biserică! Starețul Mănăstirii Prislop, eliberat din funcție din cauza unei înregistrări - video

După discuţia cu stareţul, fostul călugăr l-a reclamat la Episcopie, însă pentru că nu s-au luat măsuri, el a decis să facă totul public. 

Reprezentanţii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului arată că părintele Celestin, stareţul Mănăstirii Prislop a fost eliberat din funcţie, însă nu exclud posibilitatea unui curent tendenţios împotriva Bisericii, informează adevărul.ro.

"Ancheta e finalizată, stareţul a fost eliberat din funcţie şi pus la ascultare (la canon). El a fost deocamdată eliberat din funcţie, dar spunea că îl va da în judecată pe cel care l-a reclamat. Vom aştepta să vedem care va fi rezultatul", a declarat preotul Ştefan Cristian, purtătorul de cuvânt al Episcopiei.

"Trebuie să recunoaştem că nu există pădure fără uscături şi, din păcate, sunt astfel de cazuri şi în Biserică. Ele, punctual, se rezolvă, dar Biserica nu este nici serviciu secret, nu are nici detectivi particulari, iar până nu ne sunt semnalate situaţii clare, noi nu avem cum să luăm măsuri", a mai spus el.

Pe de altă parte, reprezentantul Bisericii spune că nu este exclusă o acţiune tendenţioasă la adresa Bisericii.

"Sunt cazuri vechi, de 5-10 ani, de care se ştie, dar până acum nu au fost semnalate. Ne punem întebarea de ce. Poate dacă erau scoase la iveală atunci puteau fi rezolvate punctual dar sunt semnalate toate deodată, deci e clar că se doreşte să se lovească şi în instituţie", a spus preotul Ştefan Cristian.

Staret Prislop, dat afara dupa ce a raspuns avansurilor facute pe net de un barbat

Este cel de-al treilea scandal sexual în care este implicată Biserica Ortodoxă, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu episcopul de Huşi în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr, iar preotul cântăreţ Cristian Pomohaci a fost acuzat că are înclinaţii homosexuale.

SHARE