Scandal sexual: Harvey Weinstein, 'Dumnezeul celei de-a şaptea arte', acuzat de Jolie și Paltrow de hărţuire

11 Oct 2017

Scandalul a izbucnit în urma unei anchete efectuate de două jurnaliste de la The New York Times – Jodi Kantor şi Megan Twohey,  si  in urma caruia Harvey Weinstein a fost concediat de la conducerea companiei pe care o înfiinţase,  din cauza apariţiei în presă a numeroase acuzaţii de hărţuire sexuală din partea unor actriţe.

  • Scandal sexual: Harvey Weinstein, 'Dumnezeul celei de-a şaptea arte', acuzat de Jolie și Paltrow de hărţuire

The New York Times a publicat si ieri, mărturiile a două artiste cunoscute în întreagă lume, Angelia Jolie şi Gwyneth Paltrow, care au spus că Weinstein le-a făcut avansuri în anii ’90.

Importanţa rolului lui Harvey Weinstein la Hollywood poate fi lesne înţeleasă, dacă luăm în calcul că filmele produse de el au acumulat peste 300 de nominalizări la Premiile Oscar. Mai mult, Meryl Streep l-a numit, în 2012, la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, "Dumnezeul" celei de-a şaptea arte.

Paltrow spune că avea 22 de ani când Weinstein i-a oferit rolul din "Emma", iar celebrul producător i-a solicitat o întâlnire, la un hotel din Beverly Hills. Actriţa spune că întâlnirea s-a încheiat când producătorul a cuprins-o cu mâinile şi i-a sugerat să meargă în dormitor, pentru a-I face un masaj.

“Eram doar un copil, am rămas stupefiată”, a spus Paltrow. “I-am respins avansurile şi am plecat în acel moment. Am povestit totul prietenului meu din acea vreme, Brad Pitt, care a plecat urgent să-I ceară socoteală lui Weinstein.

Paltrow a mai spus că Weinstein i-a cerut să nu povestească nimănui despre incident

Angelina Jolie a confirmat acuzele aduse lui Weinstein: "Am avut o experienţă nefericită cu Harvey Weinstein în tinereţea mea şi am ales să nu mai lucrez niciodată cu el. De asemenea, am avertizat şi alte persoane să nu o facă", a spus Jolie. "Acest comportament vizavi de femei, indiferent de domeniul în care lucrează, indiferent de ţară, este de neconceput."

Harvey Weinstein (65 de ani), cofondator, alături de fratele sau, Bob (Robert) al casei de producţie The Weinstein Company, a fost concediat, duminică, de consiliul de administraţie al propriei companii, din pricina acestui scandal sexual de proporţii.

Conform anchetei, Harvey Weinstein obişnuia să ceară actriţelor favoruri sexuale pentru a le promova carieră. Printre ele, vedetele Ashley Judd şi Rose McGowan, care au confirmat comportamentul abuziv al magnatului industriei cinematografice.

SHARE