După ce a furat zahăr și bomboane, ursul de la Postăvaru s-a împrietenit cu câinii din zonă!

13 Noi 2017

Ursul în arealul căreia se află Cabana Postăvaru și-a asumat cu responsabilitate îndatoririle și patrulează în fiecare noapte prin jurul cabanei. Nici de data aceasta nu a fost violent, ba mai mult, s-a împrietenit cu câinii din zonă.

  • După ce a furat zahăr și bomboane, ursul de la Postăvaru s-a împrietenit cu câinii din zonă!

După ce-a mai dat pe la cabană încă de vreo trei ori, și după ce a forţat uşa şi a furat zahăr şi bomboane, cu notorietate în creștere, ursul a coborât din nou la Cabana Postăvaru la ora 4.00, ca să verifice vigilența jandarmului detașat în zonă.

De data aceasta nu a mai apucat să intre fiind alungat cu sirene, de cabanier şi jandarmul de serviciu, însă nu a mai plecat în pădure, ci s-a oprit la lizieră alături de câinii din zonă, cu care deja s-a împrietenit.

Urşii au devenit deja o obişnuinţă la Braşov. În ultimele două săptămâni au coborât de cinci ori în Cartierul Răcădău din Braşov. Marţea trecută o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra. Şi la Fundata au fost văzuţi doi urşi, dar şi lupi în apropierea gospodăriilor.

Soluția nu este în niciun caz omorârea animalelor sălbatice, ci transportarea lor într-un mediu în care ar putea să supraviețuiască fără să fie nevoie să caute prin gunoaiele omului. Iar Europa e plină de zone pe care ursul brun ar trebui să le repopuleze din nou!

SHARE