Record! O ursoaică a fătat cinci pui, în județul Vâlcea

13 Ian 2018

Se întâmplă și lucruri frumoase în România! O situație rar întâlnită în Europa s-a petrecut în Parcul Național Cozia, unde o ursoaică a dat naștere la nu mai puțin de cinci pui”
ursoaica-cinci-ursi

  • Record! O ursoaică a fătat cinci pui, în județul Vâlcea

Acum o săptămână hăitaşii din Rădăcineşti (Berislăveşti) care participau la o partidă de vânătoare au avut surpriza de a da peste o ursoaică aflată în hibernare, într-un bârlog aflat în apropierea satului.

Speriat de zgomot animalul l-a atacat pe unul dintre hăitaşi, dar apoi a fugit, lăsând bârlogul descoperit. Când l-au verificat, hăitașii au descoperit cinci pui de urs abia fătați scrie ramnicuvalceaweek.ro.

De obicei, o ursoaică dă naștere la doi pui, însă au mai fost cazuri și de femele care au fătat trei și chiar patru pui.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în România. În 2011, în județul Brașov, a fost văzută pentru prima oară o ursoaică cu cinci pui.

România are cea mai mare populație de urși din Europa, potrivit cifrelor date de autorități. Astfel, o numărătoare oficială din 2016 a arătat că în țara noastră sunt circa 6.500 de urși. Și e de bine!

 

SHARE