Valeri Simeonov, ministrul-adjunct al Economiei din Bulgaria: 'Cei care vin în Bulgaria sunt rebuturile turismului'

01 Aug 2018

Guvernul de la Sofia vrea să aducă turişti de lux pe litoralul din Bulgaria, aflat și în preferințele românilor. Primul pas este să pună în aplicare în mod conștiincios o lege care interzice muzica tare după ora 11 seara, inclusiv în staţiuni.

  • Valeri Simeonov, ministrul-adjunct al Economiei din Bulgaria: 'Cei care vin în Bulgaria sunt rebuturile turismului'

Doar ca managerii hotelurilor din statiunile bulgaresti, in special Sunny Beach, destinatie preferata a tinerilor din multe tari pentru viata de noapte bogata, dar si pentru preturile mici, sunt nedumeriti. 

Kremena Savova, managerul unui hotel: “Timp de 10, 15 ani am încercat să facem Sunny Beach staţiunea cu cele mai multe atracţii pentru turişti din Bulgaria. Acum, deodată, ne-am hotărât că vrem alt tip de turişti. Nu mai înţeleg nimic.”, informeaza Pro TV.

Pe de alta parte, autoritatile vor sa scape de turistii care aleg Bulgaria pentru preturile mici la bautura si la cluburile de noapte. 

Valeri Simeonov, ministrul- adjunct al Economiei declara ca: “E o măsură care la prima vedere poate părea extremă. Însă doar prin măsuri extreme putem aduce ordine în anarhia din staţiunile bulgăre.”

Guvernul de la Sofia este convins că măsura va forţa proprietarii să investească în izolarea fonică a localurilor. În plus...

Simeonov mai spune: “Măsura va spori numărul turiştilor şi va aduce la noi vizitatori mai bogaţi. Nu ar trebui să fim în culmea fericirii că avem atâţia, să le spun, turişti de calitate proastă. Nu vreau să folosesc un termen mai dur, dar cei care vin în Bulgaria sunt “rebuturile” turismului. Oameni care se îmbată mangă în prima zi a concediului şi îşi revin abia după două săptămâni, în avion.”

 

 

SHARE