Polițist, cercetat disciplinar pentru că a filmat un carcalac, în limbaj popular - video

06 Mai 2017

Chivu Adrian Cristinel, agent-şef adjunct de poliţie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman, este cercetat disciplinar şi riscă sancţionarea pentru că într-un moment aproape idilic s-a apucat să filmeze un gândac în sediul Centrului Operaţional și a postat clipul video pe pagina Sindicatului Poliţitilor din România ”Diamantul”, încercând să atragă atenția asupra condițiilor insalubre în care este nevoit să muncească.

La aproximativ o lună de la apariţia imaginilor, polițistul a primit o înştiinţare din partea superiorilor de la IPJ Teleorman  prin care este invitat la sediu pentru ”aducerea la cunoştinţă a materialului de sesizare şi solicitarea de rapoarte explicative în legătură cu cercetarea disciplinară, având ca obiect fapte ce pot constitui abateri disciplinare, constând în aceea că ar fi efectuat fotografii, fără avizare în interiorul unei zone de securitate administrativă a Centrului Operaţional care la data de  18.02.2017 au fost postate de pagina de Facebook  a Sindicatului Poliţitilor din România ”Diamantul”.

Potrivit IPJ Teleorman, prin publicarea imaginilor din  sediul IPJ, agentul a încălcat hotărârea 585/2002, potrivit căreia filmarea fără autorizare se sancţionează."Conducerea IPJ Teleorman a declansat cercetarea disciplinara a agentului de politie pentru incalcarea prevederilor din Hot. 585/2002 constand in aceea ca ar fi efectuat fotografii fara autorizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

  • Polițist, cercetat disciplinar pentru că a filmat un carcalac, în limbaj popular - video

Sindicatul ”Diamantul” a sesizat abuzul ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan. Într-o adresă înaintată către Ministerul Afacerilor Interne , SPR ”Diamantul” semnalează : ”Membru nostru de sindicat, dl. Chivu Adrian Cristinel, a fost înştiinţat de lucrător ai serviciului control intern, dl. Neaţă Dan, că este supus unei cercetări disciplinare pentru "apariţia pe pagina de FaceBook a sindicatului "Diamantul" de imagini din „interiorul unei zone de securitate/administrativă a Centrului Operaţional”.Cu respect vă învederăm că dl. Chivu Adrian Cristinel este unicul membru al SPR "Diamantul" din instituţia IPJ Teleorman iar cercetarea disciplinară îl vizează exclusiv pe acesta, nicidecum colectivul compartimentului dispecerat or al Cabinetului IPJ Tr. Din aceste considerente, apreciem că cercetarea disciplinară dispusă împotriva membrului nostru de sindicat reprezintă o gravă încălcare a art. 11 al Convenţiei EDO coroborat cu art. 9, 40 Constituţie şi ale Legii nr. 62/2011”.   SPR ”Diamantul” consideră că cercetarea asupra agentului din Teleorman care a postat imaginile cu gândacul constituie un abuz.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că aşteaptă rezultatul cercetării. „Dacă s-a luat decizia cercetării eu zic că este bine. Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă. Că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”.

SHARE