Visurile se pot implini oricand, cu vointa! Un roman de 85 de ani a intrat cu nota noua la Facultatea de Drept!

12 Sep 2018

Veronica D. Niculescu, scriitoare, traducatoare si jurnalist, a scris astazi, o postare, pe Facebook, despre tatal sau, care si-a dorit viata intreaga sa devina avocat. A profesat ca inginer iar astazi, miercuri, doamna Niculescu l-a anuntat ca a luat examenul de intrare la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timisoara, unde daduse examen, pentru a-si indeplini visul.

  • Visurile se pot implini oricand, cu vointa! Un roman de 85 de ani a intrat cu nota noua la Facultatea de Drept!

"Astăzi, tatăl meu a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara. A luat nota 9 la examenul susținut ieri. Am trăit zilele astea niște emoții care n-au semănat cu nimic, nu le găsesc nicicum definiția. Acum mulți ani, tata a fost cel care m-a anunțat că am luat la facultate. Azi, întâmplarea face ca eu să fiu cea care îl anunță pe el că a intrat. 
Tata face 85 de ani în toamna asta.

A absolvit Politehnica din Timișoara cu mulți ani în urmă și a lucrat o viață ca inginer proiectant, dar mereu și-a dorit să fi fost avocat. A citit, a studiat singur. Acum o să meargă la facultate nu ca să profeseze, ci fiindcă vrea să învețe. „Vreau să am acces la materie”, așa mi-a spus.

Sunt nespus de încântată de curajul și puterea lui, cu atât mai mult cu cât eu m-am simțit mereu vinovată că, după cinci ani de profesat, am abandonat vechiul drum, pentru care părinții mă ținuseră în școală, și am apucat pe unul complet diferit, singurul care mi se părea că mi-ar face viața trăibilă după o problemă gravă de sănătate, la 27 de ani. 
Să fii sănătos și să ne vedem la absolvire, tata! Felicitări din tot sufletul!

În foto, tata la treizeci și ceva de ani, adică exact așa cum îl simt zilele acestea", a scris doamna Veronica Niculescu.

SHARE