Adolescent român, bătut cu sălbăticie de o gașcă de tineri britanici, în timp ce se întorcea de la școală. Reacția ambasadei României

08 Mai 2018

În timp ce se întorcea de la școală, un adolescent român în vârstă de 15 ani a fost atacat cu brutalitate de o gașcă de tineri britanici, care l-au lăsat plin de sânge și cu nasul spart.

  • Adolescent român, bătut cu sălbăticie de o gașcă de tineri britanici, în timp ce se întorcea de la școală. Reacția ambasadei României

”În drumul spre casă trebuia să traverseze un parc. Fără să fi făcut nimic sau să fi zis ceva, o gașcă de băieți a tăbărât asupra lui, lovindu-l în mod repetat. Spre norocul lui, doamnă aflată în trecere prin parc a intervenit chemând poliția.

Trebuie să subliniez că băiatul meu nu a făcut absolut nimic și sunt efectiv surprins că s-a putut întâmpla așa ceva. Chiar dacă Marea Britanie este considerată o țară civilizată, din nefericire, unele persoane, chiar și copii, cum s-a întâmplat acum, se comportă mai rău decât animalele. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere să-mi apăr copilul, sau pe alți copii, să fie agresați doar pentru că sunt străini.

Băiatul meu va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la nas, pentru a corecta traumele produse. Nu este pentru prima dată când este agresat, rste foarte afectat și nu mai dorește să meargă la școală, va trebui să facă terapie cu un psiholog”,  a declarat Cătălin Pasăre, tatăl băiatului bătut, pentru Manchester Evening News.

Poliția britanică anchetează incidentul, pe care nu l-a calificat încă drept rasist sau xenofob.

”Misiunea diplomatică, prin Consulul General al României la Manchester,  Andreea Berechet, a contactat autorităţile britanice competente (poliţia din Salford şi administraţia şcolii unde studiază minorul) solicitând investigarea cu celeritate a incidentului şi informarea Ambasadei în legătură cu stadiul anchetei. A transmis, totodată, disponibilitatea Misiunii de a coopera cu autorităţile în vederea reducerii riscului unor evenimente similare.

Ambasada României la Londra îşi exprimă indignarea faţă de acest incident şi condamnă ferm orice acţiuni de acest gen îndreptate împotriva unui cetăţean român. Un astfel de incident este cu atât mai reprobabil cu cât implică minori care trăiesc şi învaţă într-o societate multiculturală.”, se arată într-un comunicat al ambasadei României la Londra.

SHARE