Val de indignare, o americancă a omorât un exemplar rar de girafă neagră în Africa

04 Iul 2018

Într-o normă din care americanii, că tot e ziua lor națională, nu pot ieși - arhisuficiența, Tess Thompson Talley, o femeie de 37 de ani din Kentucky a împuşcat un mascul bătrân de girafă, într-o expediţie de vânătoare în Africa de Sud, informează The Guardian.

  • Val de indignare, o americancă a omorât un exemplar rar de girafă neagră în Africa

Vânătoarea a avut loc vara trecută, însă informația a devenit cunoscută după ce o fotografie cu Talley pozând cu animalul mort s-a viralizat de curând pe social media, postarea fiind ulterior ștearsă. 

”Rugăminţile mele pentru o partidă de vânătoare unică şi de vis s-au împlinit astăzi! Am văzut aceast mascul de girafă neagră rară şi l-am urmărit pentru destul de mult timp”, scria americanca, mândră de ”reușita” ei.

Cazul a fost redistribuit intens pe reţelele de socializare socială de 40.000 de ori, multe celebrităţi  exprimându-și indignarea în legătură cu crima comisă.

Moby a numit-o pe Talley ”goală pe dinăuntru şi fără suflet”, jurnalistul TV John Simpson a zis că femeia ”suferă de prostie”, iar Ricky Gervais, cunoscut ca un mare apărător al drepturilor animalelor, a folosit apelative mult mai dure. 

Ideea generală a militanților pentru drepturile animalelor este că ”Tess Thompson e o ucigaşă dezgustătoare, josnică, imorală, fără inimă şi egoistă.

Ca răspuns la revolta oamenilor, Thompson a declarat pentru CBS News: ”Ceea ce am făcut se numeşte conservare prin managementul vânătorii,” a spus ea, explicând faptul că masculul respectiv de girafă era bătrân şi avea tendinţa de a-i ataca pe cei tineri. ”Acum că masculul bătrân nu mai este, cei tineri au posibilitatea de a se împerechea”.

Vânătoarea de girafe este legală în Africa de Sud, cât timp este planificată cu un parc de vânătoare, însă povestea americancei Thompson Talley ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte uciderea girafelor ca trofee, mai ales dat fiind faptul că în lume există mai puţin de 100.000 de exemplare.

Afacerea controversată a trofeelor de vânătoare, în care vânătorii plătesc pentru a li se permite să împuşte animale rare, strânge sume impresionante de bani. 

Pretextul pentru care aceste practici sunt permise este acela că banii obţinuţi din acest tip de vânătoare se investesc, într-un fel sau altul, în programe de conservare.

Dezgustul public se aseamănă cu cea din cazul dentistului american Walter Palmer, care în 2015 a împuşcat simbolul Parcului Naţional Hwange din Zimbabwe, leul Cecil. 

SHARE