Aterizare de urgență a unei aeronave Boeing 737 pentru că un pasager duhnea îngrozitor

02 Iun 2018

Cursa Transavia HV5666, din Canare spre Amsterdam, a aterizat de urgență pe aeroportul din Faro, Portugalia, dintr-un motiv mai puțin obișnuit - unul dintre pasageri mirosea îngrozitor, provocând greață celorlalți.

  • Aterizare de urgență a unei aeronave Boeing 737 pentru că un pasager duhnea îngrozitor

După ce putoarea s-a făcut simțită în jurul locului ocupat de pasagerul urât mirositor, membrii echipajului au încercat să limiteze răspândirea dihorii, cerându-i să-și schimbe hainele și izolându-l în toaleta aeronavei. Dar nici această operațiune nu a fost îndeajuns...

''Am sesizat problema imediat ce s-a așezat pe scaun, dar echipajul avionului mi-au spus că nu mai era nimic de făcut, ușile fuseseră închise și eram gata de decolare. Mirosul era pestilenţial, avea pantalonii uzi și transpira abundent.

Era ca şi cum nu s-ar fi spălat de ani de zile. Unul dintre pasageri a spus că până și un corp în descompunere ar fi mirosit mai puțin. La un moment dat una dintre stewardese a apărut cu un flacon de parfum și i-a cerut să-și schimbe hainele.

A plecat alături de soția lui spre toaleta avionului, de unde a revenit peste câteva zeci de minute, cu hainele schimbate, dar nu s-a simțit nicio îmbunătățire. Mulţi pasageri s-au îmbolnăvit pur şi simplu şi au vomitat. Unii pasageri spun că soția lui ar fi declarat, într-o engleză proastă, că suferea de o infecție bacteriană.

Comandantul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență, în Portugalia, la Faro. Inițial, ofițerii aeroportului nu au considerat să sunt suficiente motive pentru a fi debarcat', dar în momentul în care au realizat ce se petrecea cu adevărat, au admis operațiunea. În acel moment soția lui a început să facă scandal și să filmeze, protestând că debarcarea este un abuz și o discriminare', a relatat pentru Der Telegraaf unul dintre pasageri.

Din relatările pasagerilor, pasagerul urât mirositor era rus, și dorea să ajungă la Moscova, cu escală la Amsterdam. Compania aeriană Transavia a confirmat debarcarea de urgenţă invocând ''motive medicale''.

SHARE