Contraofensiva împotriva islamului politic. Austria închide șapte moschei și expulzează mai mulți imami

08 Iun 2018

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunţat că țara sa va închide şapte moschei şi va expulza mai mulţi imami finanţaţi de ţări străine, ostile intereselor Vienei, pentru a contracara islamul politic.   

  • Contraofensiva împotriva islamului politic.  Austria închide șapte moschei și expulzează mai mulți imami

”Societăţile paralele, islamul politic şi tendinţele de radicalizare nu îşi au locul în ţara noastră”, a declarat Kurz, într-o conferință de presă.

Guvernul a anunţat că 60 dintre cei 260 de imami din Austria sunt investigaţi de autorităţile austriece.

Kurz a mai declarat că decizia este strâns legată de imaginile apărute în media, cu reconstituirea extrem de controversată, într-o moschee, a bătăliei de la Gallipoli, din timpul Primului Război Mondial, emblematică pentru istoria otomană, care a stârnit o largă emoţie în rândul clasei politice austriece de toate tendinţele.

În reconstituire, în imaginile publicate de revista săptămânală de stânga Falter, apăreau băieţi în ţinută de camuflaj, aliniaţi, făcând salutul militar şi agitând drapele turceşti  sau sunt culcaţi pe pământ imitând victimele bătăliei şi având corpul înfăşurat în drapelul turcesc.

Autorităţile austriece colaborează cu o organizaţie musulmană numită IGGO pentru a identifica moscheile şi imamii suspectaţi că ar avea legături cu mişcările radicale sau naţionaliste.

SHARE