O mare țeapă - povestea băiețelului care a murit în brațele lui Moș Crăciun, falsă!

15 Dec 2016

Acum, în prag de sărbători, o poveste atât de sfâșietoare precum cea a băiețelului de numai cinci ani, din Knoxville, Tennesse, care suferea de o boală incurabilă și care și-a dat sfârșitul chiar în brațele lui Moș Crăciun, n-avea cum să nu stârnească emoție chiar și în cel mai îndârjit macho și să facă să curgă râuri de lacrimi din ochii celor mai simțitori...

  • O mare țeapă - povestea băiețelului care a murit în brațele lui Moș Crăciun, falsă!

Dar macho-ul ar trebui să se revolte, simțitorii ar trebui să-și ceară lacrimile înapoi pentru că... articolul ar putea fi o știre falsă, ca multe altele din cele ce bântuie pe internet, pentru că în mod surprinzător articolul a fost șters chiar și de pe site-ul publicației pe care a văzut lumina zilei -  Knoxville News Sentinel, care motivează gestul prin faptul că știrea nu a putut fi verificată 

Pe scurt povestea din Knoxville News Sentinel sună cam așa - Eric Schmitt-Matzen, un bărbat în vârstă de 60 de ani, care mai câștigă niște bani în această perioadă a anului interpretând rolul lui Moș Crăciun, spun că a fost sunat de o asistentă care l-a implorat să vină de urgență la spital, pentru a-i face o vizită unui biet copilaș de cinci ani, care era pe moarte.

Moș Crăciun a apucat să-i dea cadoul celui mic, care, după ce a primit asigurări că va fi cel mai teribil spiriduș al Moșului, și-a dat sfârșitul în clipa în care l-a îmbrățișat.  "Am plâns tot drumul spre casă. Plângeam atât de rău, încât de-abia mai puteam vedea să conduc", declara jurnaliștilor, eroul povestirii, Moș Crăciun.

Dar, la numai 24 de ore de la relatarea acestei povești, Knoxville News Sentinel a retras articolul de pe site-ul publicației, motivând că sunt sunt suficiente probe pentru a susține veridicitatea acestei întâmplări.

Editorul publicației americane, Jack McElroy, a explicat decizia într-o scrisoare, în care spune că investigația jurnalistică pornită pentru a verifica poveste și de a strânge informații suplimentare despre acest subiect nu a adus rezultate concludente.  

“Deși unele date despre trecutul lui Eric sunt adevărate, aceasta întâmplare - că a oferit un cadou unui copil, care era pe moarte, a ramas neverificată”, a declarat editorul revistei.

O altă publicație, Snopes, a scris că niciunul dintre spitalele din vecinătate nu a putut confirma că această vizită a avut loc. De asemenea, CNN i-au contactat pe reprezentații spitatelor importante din Knoxville și că niciunul dintre ei nu a confirmat povestea bărbatului. 

SHARE