Italia. Pensionară ajutată să cumpere tot ce-și dorea de un cuplu de români

30 Noi 2017

O întâmplare dintr-un supermarket italian, povestită de Facebook, a impresionat opinia publică, așa cum face orice poveste despre omenie și ajutor, în preajma Crăciunului.

  • Italia. Pensionară ajutată să cumpere tot ce-și dorea de un cuplu de români

O pensionară italiancă a descoperit că nu avea destui bani pentru a achita toate cumpărăturile pe care le făcuse la un supermarket din Magenta și i-a cerut casierei să nu-i factureze o mare parte dintre ele. Un cuplu de tineri, aflați în urma ei la casa de marcat, i-au venit în ajutor. Ce e mai frumos în povestea asta e că se pare că cei doi erau români...

”Nu am cum să plătesc, am numai 50 de euro și mai e o săptămână până iau pensia. Treceți numai mâncarea pisicii mele, la restul renunț”, i-a spus bătrâna pensionarei. Însă în acel moment au intervenit doi străini, care s-au oferit să plătească în locul bătrânei.

”Treceți toate cumpărăturile, diferența o pune soțul meu – a spus femeia adresându-se casierei. Am trecut și noi prin asta, știu ce înseamnă”. La scurt timp cuplul a plătit suma, făcând un gest deosebit de frumos în privința pensionarei, care nu a încetat nicio clipă să le mulțumească.

”Vreau să împărtășesc marea emoție pe care am trăit-o pentru un gest foarte frumos, nobil, altruist – a explicat femeia. Însă tot ceea ce se întâmplă în aceste zile mă face să reflectez puțin. Nu zic că ar trebui să asistăm la astfel de gesturi zilnic, însă mi-ar plăcea să se întâmple atât de des încât să nu devină o știre. Am izbucnit în plâns de emoție. Nici doamna, nici cuplul nu erau clienți obișnuiți – a încheiat angajata magazinului. Tinerii vorbeau cu accent slav, erau albanezi sau poate români”, a declarat și casiera.

SHARE