Corectitudine politică, din născare! Avem nevoie de permisiunea bebelușilor pentru a le schimba scutecele - video

13 Mai 2018

S- a postul de televiziune american ABC, declarațiile făcute de Deanne Carson, o expertă în sexologie, școlită probabil la umbra internetului, au stârnit reacții furioase și o adevărată controversă...

  • Corectitudine politică, din născare! Avem nevoie de permisiunea bebelușilor pentru a le schimba scutecele - video

Carson a dorit să ofere un exemplu despre cum se poate ca în orice cămin să înflorească ”o cultură a consimțământului”, afirmând că părinții ar trebui ”să le ceară acordul bebelușilor” înainte de a le schimba scutecele, declarație care, evident, a dus întreg discursul în derizoriu.

”O să îți schimb scutecul acum, este în regulă? Asta ar trebui să spunem. Și bineînțeles că bebelușul nu va răspunde: «Da, mami, este grozav. Mi-ar plăcea să am scutecul schimbat». Dar dacă lași puțin spațiu și aștepți limbajul non-verbal și contactul vizual, atunci îi arăți copilului tău că răspunsul lor contează”, spune experta în sexologie.

Aberantele sfaturile oferite de Carson au stărnit o groază de glume pe rețelele de socializare.

”Sunt în moarte clinică? Poate vrea ca bebelușii să vină și cu avocații gata să dea în judecată părinții, dacă cei mici nu sunt de acord să fie schimbați”. 

”Mai lipsește să îi cer permisiunea câinelui să îl scot la plimbare”.

”Așa ceva este neglijență și abuz asupra copiilor. Sunt niște declarații lunatice. Să îi întrebi pe bebeluși dacă vor să le schimbi scutecul este o dovadă de probleme mentale”, sunt doar câteva dintre reacțiile utilizatorilor de pe Twitter.

Carson a revenit ulterior, într-o postare pe contul său de Facebook, în care afirmă că spusele sale au fost scoase din context și exagerate, apoi a oferit mai multe date statistice despre numărul copiilor abuzați sexual.

”Din păcate, unii oameni au ales să își bată joc de mine (oh, nu, are păr roz, deci înseamnă că e lesbiană) și de ideea de a le oferi copiilor încă de mici autonomia asupra propriilor lor corpuri.

Pentru acești oameni am de spus doar atât: una din trei fete, unul din șapte băieți vor fi agresați sexual cel puțin o dată până când vor împlini 18 ani. Una din 12 fete va fi abuzată sexual înainte să împlinească 6 ani.

Munca pe care o depunem alături de copii, părinți și profesori este în scopul prevenției. Îi învață pe copii ce drepturi au și ce responsabilități și îi pune în legătură cu oamenii care îi pot ajuta”, a încercat să explice, fără rost, Carson.

SHARE