Candidat la Senatul italian, pe Facebook: 'Pentru a treia oară în viața mea a trebuit să bat un român...'

04 Feb 2018

Emanuele Dessì, candidat al partidului populist Mișcarea 5 Stele (M5S), are toate șansele să ajungă senator în Parlamentul italian, în ciuda scandalurilor în care este implicat destul de des, sau poate tocmai de aceea.

  • Candidat la Senatul italian, pe Facebook: 'Pentru a treia oară în viața mea a trebuit să bat un român...'

M5S, partid care a cărui ofertă politică propune intransigența față de orice ilegalitate, aflat pe primul loc în sondaje, este acuzat că nu a verificat bine candidații propuși electoratului.

De exemplu, a fost publicată o imagine în care Dessì apare fotografiat într-o sală de box cu Domenico Spada, fost campion mondial la box, membru al familiei mafiote de romi Spada, care controlează Ostia, condamnat în primă instanță la 7 ani pentru cămătărie. 

Extrem de activ în media de socializare, jurnaliștii italieni au descoperit o postare din 2015 a acestuia, în care spune că ”a bătut un român”, și că n-ar fi fost prima dată când a făcut acest lucru.

Postarea e halucinantă și pare mai potrivită unui huligan, decât a unui politician responsabil.

”Pentru a treia oară în viața mea a trebuit să bat un băiat român care mi-a adresat insulte în limba sa maternă – a scris Dessi 26 octombrie 2015 -, a spus ”sugi …“ în limba lui, fără să-și dea seama că de-acum toată lumea cunoaște insultele în limba română. Erau trei, dar după ce a căzut unul, ceilalți au renunțat.”

Pentru a exemplifica tabloul unui șarlatan complet, joi seară, într-o emisiune tv, Dessi a recunoscut că stă într-o casă a primăriei pentru care plătește chirie de 7 euro pe lună, după ce a declarat fiscului italian că nu are niciun venit. Evident, o minciună.

Mai precis 7 euro ș 75 de cenți pe lună. 93 de euro pe an, pentru o locuință socială în centrul localității Frascati, lângă Roma.

”De ce plătesc atât de puțin? Pentru că nu am venituri. Locuiesc în acea casă pentru că sunt o persoană săracă. Nu am venituri “. Veniturile declarate de Dessi sunt zero, dar – după reconstrucția reporterilor italieni – candidatul la Senat conduce două companii, iar într-o convorbire cu un consilier local s-a lăudat că încasează bani la negru.

Liderul M5S, Luigi Di Maio, candidat la funcția de prim ministru, a promis că va verifica informația, iar dacă se confirmă, Dessi va trebui să părăsească partidul.

“Eu sunt liderul politic al Mișcării și datoria mea este să protejez mișcarea. Mulțumesc jurnaliștilor care au adus la cunoștință acest caz. Am început toate verificările în această dimineață, dacă este adevărat, atunci nu vom avea nicio problemă să renunțăm la el, acești oameni nu pot sta în partidul nostru”, a spus Di Maio.

SHARE