Cântăreață pakistaneză, însărcinată, împușcată pentru că a refuzat să cânte în picioare - video

13 Apr 2018

O cântăreață pakistaneză, însărcinată în opt luni, a murit după ce un spectator de la o reprezentație a ei a împușcat-o pe scenă. 

  • Cântăreață pakistaneză, însărcinată, împușcată pentru că a refuzat să cânte în picioare - video

Samira Sindhu se afla la o petrecere și cânta așezată pe un scaun, pentru că era însărcinată. Unul dintre spectatori enervat de faptul că probabil artista nu îi acorda respectul de care credea că ar trebui să beneficieze, a scos un pistol și a amenințat-o că dacă nu se ridică de pe scaun o va împușca.

În momentul în care cântăreața i-a explicat că nu se poate ridica, bărbatul chiar și dus amenințarea până la capăt și a împușcat-o.  Ucigașul susține că intenția sa nu a fost de a o ucide, ci a vrut să tragă un foc în aer.o.

Incidentul a fost filmat de unul dintre spectatori. În imagini se vede cum mai mulți bărbați se apropie de scenă și aruncă cu bani spre cântăreață. Câteva secunde mai târziu se aud trei împușcături, iar tânăra se prăbușește la pământ.

Deocamdată, a fost arestată o singură persoană, dar în cadrul protestelor izbucnite în urma morții artiste se solicită arestarea și a altor doi bărbați care se aflau la spectacol.

Samira Sindhu era o celebritate locală în Pakistan, având cel puțin opt albume cu muzică Sindhi folk și muzică Sufi. Principalele venituri ale artistei erau obținute din spectacole private și petreceri.

Violența împotriva femeilor este o problemă mai veche în Pakistan, unde una din trei femei căsătorite sunt agresate de soții lor. Acestea sunt cifrele oficiale, însă estimările informale sunt mai mari. Violența nu este doar răspândită, ci și ridicată la rang de normalitate.

Potrivit Biroului de Statistică citat de World Bank, mai mult de jumătate dintre femeile pakistaneze cred că este în regulă ca un bărbat să își bată soția, în anumite circumstanțe. De asemenea, doar 22% dintre pakistaneze au un loc de muncă, iar cele care aleg să lucreze sunt adeseori supuse hărțuirilor sexuale.  

SHARE