Victorie! O italiancă a obținut de la angajator două zile de concediu plătit pentru a-și îngriji câinele!

11 Oct 2017

O italiancă a obținut dreptul de a avea două zile libere de la serviciu, pentru a-și duce câinele bolnav la veterinar, problema fiind recunoscută de angajator ca fiind o invocare a unui «motiv personal grav sau familial», a anunțat Asociația de Protecție a Animalelor din Italia, citată de leparisien.fr.

  • Victorie! O italiancă a obținut de la angajator două zile de concediu plătit pentru a-și îngriji câinele!

Este o premieră în societatea italiană.

Beneficiind de susținerea juridică a Asociației de Protecție a Animalelor din Italia, femeia, celibatară, angajată a unei universități din Roma, a obținut două zile de concediu plătit pentru a-și putea îngriji câinele.

În sprijinul cererii sale, ea a invocat articolului din Codul Penal Italian care prevede pedepse de până la un an de închisoare și 10.000 de euro amendă, pentru persoanele care se fac vinovate de abandonarea sau de producerea unor grave suferințe unui animal.

”Este un nou pas, semnificativ, spre consemnarea juridică a faptului că animalele nu au o componentă lucrativă sau productivă, ci că sunt membri componenți ai familiei stăpânului lor”, a declarat, încântat, președintele Asociației de Protecție a Animalelor din Italia.

La cei 60 de milioane de locuitori, Italia mai poate adăuga încă 60 de milioane de companie, pentru care stăpânii lor cheltuie aproximativ 2 miliarde de euro anual. 

Dacă acest lucru va fi posibil și în țara noastră, probabil nu vor mai exista maidanezi pe străzi, în schimb, cam o dată pe lună, cei care i-au luat de pe stradă vor declara că au nevoie de îngrijire medicală...

SHARE