A ripostat! Cerbul și-a luat în coarne vânătorul și l-a omorât!

08 Noi 2017

Într-un act de revoltă a sălbăticiei în fața omului, un gonac francez, în vârstă de 62 de ani, a fost omorât de cerbul pe care îl încolțise, și care urma să fie împușcat de vânători.  

  • A ripostat! Cerbul și-a luat în coarne vânătorul și l-a omorât!

”În mod normal, animalul ar fi fugit. Dar, de data aceasta s-a oprit și a hotărât să riposteze, s-a decis să atace și l-a încolțit pe gonac. Când ești împuns de coarnele unui cerb, e ca și cum mai multe cuțite ar intra deodată în tine. Nu mai era nimic de făcut. Acest accident tragic ne reamintește că nu trebuie să subestimăm animalele sălbatice. E un risc pe care ni-l asumam la orice vânătoare”, a declarat Guy Harlé, președintele asociației locale a vânătorilor.

Întâmplarea a generat o amplă dezbatere în Franța asupra vânătorii, pentru că, numai cu câteva zile înainte, activiștii pentru drepturile animalelor înregistraseră modul în care fusese împușcat un alt cerb, epuizat de goană, după ce fusese încolțit în grădina unei case.

Întâmplarea fusese comentată chiar de ministrul Mediului din Franța, Nicolas Hulot, care o calificase drept ”un act barbar din alt secol”.

SHARE