BBC. Cercetătorii ruși au încercat să mineze Bitcoins cu ajutorul supercomputerului de la un centru de cercetări nucleare

09 Feb 2018

Agenții serviciilor secrete au arestat mai mulți oameni de știință ruși, care lucrau la un proiect top-secret de dezvoltare a unei arme nucleare, fiind acuzați că au încercat să folosească resursele proiectului pentru a mina criptomonede, informează BBC.

  • BBC. Cercetătorii ruși au încercat să mineze Bitcoins cu ajutorul supercomputerului de la un centru de cercetări nucleare

Media rusă informează că suspecții au încercat să folosească unul din cele mai puternice super-computere ale lumii, aflat în centrul de cercetări nucleare de la Saratov, pentru a mina Bitcoin.

 

”Au exista tentative de a utiliza resursele computerului în scopuri private, incluzâna așa numita operațiune de minare a criptomonedelor”, a confirmat informația biroul de presă al institutului de cercetare.

Super-computerul nu era conectat la rețeaua de internet, tocmai pentru a evita orice interacțiune cu mediul extern și a preveni astfel accesul la datele cercetărilor, iar în momentul în care oamenii de știință au încercat să-l conecteze, centrul de securitate al institutului a fost alertat.

Suspecții au fost predați serviciului de securitate rus - FSB, pe numele lor fiind deschise dosare penale.

 

 

SHARE