Un angajat al Twitter, în ultima zi la companie, i-a dezactivat contul lui Donald Trump!

03 Noi 2017

Contul de Twitter al președintelui american Donald Trump a fost dezactivat, joi seara, de un angajat Twitter care se afla în ultima zi de muncă, a declarat compania, potrivit Washington Post.

  • Un angajat al Twitter, în ultima zi la companie, i-a dezactivat contul lui Donald Trump!

”Un astfel de eveniment declanșează întrebări profunde și îngrijorătoare despre cine are acces la contul președintelui și despre puterea pe care o deține. Dezactivarea a venit, de asemenea, într-un moment în care rețeaua socială este anchetată pentru rolul pe care l-a jucat în răspândirea propagandei ruse în timpul alegerilor prezidențiale din 2016”, scriu jurnaliștii Washington Post.

Contul de Twitter al lui Trump a fost dezactivat mai bine de o oră, timp în care cei care încercau să viziteze profilul erau întâmpinați de mesajul ”Pagina nu există!”. Compania a precizat că a fost vorba despre o eroare umană, și că profilul a fost dezactivat doar timp de 11 minute.

Twitter a mai declarat că va continua să investigheze și va încerca să prevină acest tip de evenimente. La scurt timp însă Twitter a revenit cu precizări: contul lui Trump a fost șters de un angajat aflat în ultima zi de serviciu la această companie.

Twitter a suspendat, în trecut, conturile mai multor persoane care încălcau anumiți termeni și/sau condiții, însă nu a existat până în prezent un caz în care un angajat să acționeze singur pentru a dezactiva contul unei personalități, fără motiv, acest lucru ridicând întrebări serioase cu privire la securitatea oferită de platforma pe care președintele american o folosește pentru a stabili agende politice importante, pentru a transmite mesaje alegătorilor sau pentru a-și ataca adversarii.

SHARE