Un cuplu de lebede gay își apără cu cerbicie 'puii' - pahare colorate de plastic

28 Iun 2018

Fără să simtă nevoie confirmării legăturii lor homosexuale de acte oficiale, o pereche de lebede, masculi, care trăia pe un lac din Austria a fost mutată, după ce păsările au devenit extrem de violente în încercarea de a-și apăra ”puii” - mai multe pahare de plastic pe care le adunaseră cu sârg în cuib, relatează attitude.com.

  • Un cuplu de lebede gay își apără cu cerbicie 'puii' - pahare colorate de plastic

Nu se știe dacă lipsa femelelor din areal a stat la baza cimentării relației dintre cele două păsări, devenite practic inseparabile, dar în care ouăle n-aveau cum să apară vreodată.

Instinctul puternic i-a făcut pe lebădoi să-și construiască un cuib împreună, în care au început să depoziteze, în loc de ouă, pahare de plastic colorate, obținute prin bunăvoința nesimțiților care le aruncau în lac.

Evident, paharele de plastic erau apărate ca ochii din cap, și dacă vara trecută atacurile asupra intrușilor erau răzlețe, probabil enervați de faptul că nu obțineau niciun rezultat din clocirea ouălor, primarul din Grundsee spune că situația a căpătat noi dimensiuni.

"Se aruncau asupra înotătorilor, încercând să-i scufunde", descrie primarul violența lebădoilor.

Nimeni nu s-a înecat, dar au fost înregistrate foarte multe atacuri, în unele cazuri urmările fiind grave, mai mulți înotători având nevoie de spitalizare.

"Se impunea o acțiune urgentă, dar nu am avut inima de a contracta un vânător să le ucidă", a mai spus edilul.

Din fericire, primăria a găsit un expert în salvarea animalelor, specializat în situații dificile, care a reușit să mute lebădoii gay pe un alt lac, într-o zonă nelocuită.

SHARE