Răsturnare de situație în cazul dispariției cursei MH370: pilotul a prăbușit intenționat avionul

14 Mai 2018

Experți în aviație consideră că au rezolvat misterul dispariției avionului MH370 Malaysia Airlines, din concluzia pe care au formulat-o se pare că cei 239 de pasageri și echipajul zborului au fost victimele unui act criminal deliberat al pilotului, scrie telegraph.co.uk.

  • Răsturnare de situație în cazul dispariției cursei MH370: pilotul a prăbușit intenționat avionul

Misterul dispariției avionului Boeing 777 i-a contrariat pe investigatori și experți în aviație încă din momentul în care a dispărut de pe radare, în timpul zborului de la Kuala Lumpur la Beijing, în 2004.

În cadrul unei emisiuni australiene de televiziune - ”60 Minutes”, un grup de experți în aviație sugerează că pilotul Zaharie Amad Shah a executat o serie de manevre deliberate pentru a scăpa de monitorizarea radar și a dispărea cu avionul într-o zonă retrasă.

”A fost ceva plănuit din timp, a fost deliberat”, a declarat Martin Dolan, fostul șef al Australia Transport Safety Bureau, cel care a condus timp de doi ani acțiunile de căutare ale avionului.

Apoi, se pare că avionul a zburat pe autopilot până a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în Oceanul Indian. Aeronava nu a fost însă găsită niciodată, iar căutările au fost suspendate în luna ianuarie a anului trecut.

Experții cred acum că avionul ar fi fost căutat în zona greșită, mai ales dacă se ia în calcul o prăbușire controlată. Aceștia sunt de părere că ar putea fi găsit aproximativ întreg.

Simon Hardy, instructor pe avioane Boeing 777, este de părere că Zaharie a reușit să scape de monitorizarea radar alegând o rută la granița Malaeziei cu Thailanda.

Pilotul a executat și o întoarcere neașteptată pentru a zbura deasupra orașului Penang, în care locuia.

Larry Vance, expert în accidente aviatice, este de părere că nu există nicio urmă de îndoială că pilotul a vrut să se sinucidă: ”Din păcate, i-a omorât pe toți și a făcut-o deliberat”.

SHARE