Deputat britanic: Românii nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor

04 Oct 2016

Owen Paterson este un deputat conservator britanic, fost secretar de stat în ministerul Agriculturii în guvernul David Cameron, tatăl și mama Brexit-ului.

  • Deputat britanic: Românii nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor

Paterson este conservator, deși ar putea fi la fel de bine și conservă, dacă analizăm afirmațiile făcute la conferința "Leave means leave", în care a încercat să ofere o motivație revenirii Marii Britanii la statutul de insulă în afara Europei.

"Cei mai supăraţi oameni pe care i-am întâlnit la DEFRA ( Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale - N.R.) erau cultivatori de fructe şi legume afectaţi de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri în agricultură care le permitea bulgarilor şi românilor să beneficieze de cazare şi mâncare pentru o perioadă limitată, în timpul sezonului, după care să revină în ţările lor. Este vorba de o activitate calificată: te trezeşti, culegi căpşuni, nu ai voie să îi striveşti. Poate că românii şi bulgarii  nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor; britanicii noştri nu ar face-o", au fost vorbele cu care și-a iluminat Owen Paterson auditoriul, printre care se afla și premierul britanic Theresa May. 

Cu siguranță mintea lui Peterson e prea îngustă să priceapă faptul că bunăstarea Europei Occidentale este datorată în mare parte și pieței de desfacere est-europene, pe care au acaparat-o cu produse surogat, după prăbușirea comunismului, ca niște adevărați salvatori ai unui neo-colonialism corporatist.

Dar, până la urmă, declarația lui Paterson nu poate fi combătută, are dreptate, într-adevăr, românii nu știu să folosească telefonul mobil așa cum o fac britanicii, prea obișnuiți să-și îndese nefiresc și rușinos tot felul de obiecte prin părți ale corpului, deh, nație civilizată...

Pentru că e clar că ne dorim toți să-i urăm multă sănătate, dar foarte multă,  puteți să accesați contul său de Twitter.

https://twitter.com/Owen_PatersonMP

SHARE