Din previziunile directorului Mercedes - industria auto va dispărea, 80% din locurile de muncă actuale nu vor mai exista

01 Mar 2018

În cadrul unui interviu acordat Linkedin, Dieter Zetsche, directorul Mercedes-Benz, face o serie de previziuni despre viitorul apropiat.

  • Din previziunile directorului Mercedes - industria auto va dispărea, 80% din locurile de muncă actuale nu vor mai exista

În următorul deceniui, software-ul va afecta majoritatea industriilor tradiționale, crede Dieter Zetsche, oferind exemplul Uber -  care nu are proprietăți, nu deține mașini, dar este totuși este cea mai mare companie de servicii de taximetrie din lume. La fel cum Airbnb, este cea mai mare companie hotelieră la nivel global, deși nu deține nicio proprietate.

În 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii, este de părere CEO-ul concernului german. Proiectul Watson al IBM reușește deja să diagnosticheze cancerul cu o acuratețe de patru ori mai mare decât a medicilor, iar Facebook deține un software care poate recunoaște fețele mai bine decât oamenii.

Nu mai vrei dori să deții o mașină. Vei apela o mașină de pe telefonul tău, iar aceasta va sosi în fața casei tale și te va conduce la destinația dorită, spune Zetsche. 

Dieter Zetsche amintește că, anul viitor, va fi prezentat publicului primul automobil autonom și crede că acest eveniment va avea efectul unui Big Bang economic și va face ca, în doi ani, în 2020, să înceapă falimentul industriei auto.

De asemenea, această dezvoltare va conduce la micșorarea cererii de locuri de parcare, ce se va reduce la doar pe 5% din suprafaţa actuală. 90%-95% dintre parcările actuale vor deveni parcuri de joacă.

Mașinile autonome vor conduce la reducerea numărului de accidente și la dispariția asigurărilor auto. Prin apariția mașinilor autonome, se va reduce semnificativ rata accidentelor, acum de 1 /100.000 km, urmând să fie, în viziunea lui Zetsche la 1/10.000.000 km.

Imprimantele 3D vor avea un impact semnificativ asupra tuturor sectoarelor economice. În următorul deceniu, prețul celui mai ieftin tip de imprimantă 3D va ajunge de la 18.000 de dolari la 400 de dolari. "În același timp, imprimantele vor deveni de o sută de ori mai rapide. Toate companiile importante de încălțăminte au început deja să imprime pantofi 3D”, subliniază Dieter Zetsche.

Vom asista la extincția pieței imobiliare"Nimeni nu va mai cumpăra case, toți vor locui în chirie, pentru că vor schimba mai des locurile de muncă”, susține Zetsche.

În 20 de ani, 80% din locurile de muncă actuale nu vor mai exista, este de părere CEO-ul Mercedes.

Până în 2036, ar trebui să trăim în medie 100 de ani. "În fiecare an, durata medie de viaţă creşte cu 3 luni”, consideră Zetsche..

SHARE