Drama unui tânăr român în Italia. Presa din Italia: Pentru mulţi înseamnă doar 'un imigrant în minus'!

02 Iul 2018

Un tânăr în vârstă de 18 ani, rezident la Chiusi Scalo, în provincia Siena din Toscana, a fost găsit mort în locuinţa sa din via Oslavia. Românul locuia la Chiusi de ceva vreme, nu studia și nu avea un loc de muncă stabil. Drama a avut loc într-o clădire veche, care adăpostea lucrătorii unei fabrici de pâine.

  • Drama unui tânăr român în Italia. Presa din Italia: Pentru mulţi înseamnă doar 'un imigrant în minus'!

Din primele informaţii, se presupune că băiatul a murit în urma unui atac de cord provocat de o supradoză de droguri sau a unui cocktail de alcool și droguri, cauza exactă a morții tânărului de 18 ani urmând să fie stabilită în urma autopsiei, informează primapaginachiusi.it.

Din primele date obținute de polițiști, nimeni dintre apropiaţi sau vecini nu ar fi declarat că băiatul ar fi fost cunoscut ca o persoană care obișnuia să se drogheze sau dacă era singur în momentul producerii decesului. 

Jurnaliștii italieni scriu că în urma acestui eveniment rămân doar drama și misterul unei morți absurde - o moarte care nu a fost semnalată de nicio publicaţie locală. Iar primapaginachiusi.it scrie că un motiv pentru care jurnaliştii locali ar fi ignorat ştirea este originea victimei, faptul că era român

"Era un român. Un imigrant. Pentru mulţi, moartea lui înseamnă un imigrant în minus. Moartea unui român nu pare să fie la fel de impresionantă ca altele", mai scriu jurnaliştii italieni.

SHARE