Educația contează! Americanii nu sunt în stare să indice Coreea de Nord pe hartă, dar vor să o atace! - video

09 Aug 2017

Un experiment condus un jurnalist al portalului de știri Morning Consult, la solicitarea The New York Times, a arătat că americanii care au reușit să indice unde se află Coreea de Nord pe harta lumi preferă măsurile diplomatice în favoarea celor militare și consideră că o agresiune a SUA asupra regimului de la Phenian nu ar fi calea potrivită.

  • Educația contează! Americanii nu sunt în stare să indice Coreea de Nord pe hartă, dar vor să o atace! - video

Ei sunt în favoarea impunerii sancțiunilor economice asupra Coreei de Nord, pentru creșterea presiunilor asupra Chinei, dar și în favoarea contracarării atacurilor cibernetice ale hackerilor nord-coreeni.

În schimb, persoanele care nu au fost în stare să găsească pe hartă Coreea de Nord sau au indicat o altă țară sunt în favoarea acțiunilor militare sau atacurilor aeriene asupra statului condus de Kim Jong-un.

Experiementul a arătat și că educația a fost factorul decisiv în succesul cu care participanții au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă: majoritatea au studii postliceale.

De asemenea, cei cu vârste de peste 65 de ani au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă în proporție de 48%. S-au descurcat bine și cei cu vârste între 18-29 de ani (37%), în timp ce doar 25% dintre persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani au găsit țara pe hartă. În funcție de gen, 45% dintre bărbați au știut unde se află Coreea de Nord, în timp ce doar 27% dintre femei au dat răspunsul corect.

Emisiunea Jimmy Kimmel Live! a ținut să verifice cunoștințele americanilor...

Stiu americanii sa indice pe harta Coreea de Nord?

 

SHARE