Educația contează! Americanii nu sunt în stare să indice Coreea de Nord pe hartă, dar vor să o atace! - video

09 Aug 2017
  • Educația contează! Americanii nu sunt în stare să indice Coreea de Nord pe hartă, dar vor să o atace! - video

Un experiment condus un jurnalist al portalului de știri Morning Consult, la solicitarea The New York Times, a arătat că americanii care au reușit să indice unde se află Coreea de Nord pe harta lumi preferă măsurile diplomatice în favoarea celor militare și consideră că o agresiune a SUA asupra regimului de la Phenian nu ar fi calea potrivită.

Ei sunt în favoarea impunerii sancțiunilor economice asupra Coreei de Nord, pentru creșterea presiunilor asupra Chinei, dar și în favoarea contracarării atacurilor cibernetice ale hackerilor nord-coreeni.

În schimb, persoanele care nu au fost în stare să găsească pe hartă Coreea de Nord sau au indicat o altă țară sunt în favoarea acțiunilor militare sau atacurilor aeriene asupra statului condus de Kim Jong-un.

Experiementul a arătat și că educația a fost factorul decisiv în succesul cu care participanții au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă: majoritatea au studii postliceale.

De asemenea, cei cu vârste de peste 65 de ani au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă în proporție de 48%. S-au descurcat bine și cei cu vârste între 18-29 de ani (37%), în timp ce doar 25% dintre persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani au găsit țara pe hartă. În funcție de gen, 45% dintre bărbați au știut unde se află Coreea de Nord, în timp ce doar 27% dintre femei au dat răspunsul corect.

Emisiunea Jimmy Kimmel Live! a ținut să verifice cunoștințele americanilor...

Stiu americanii sa indice pe harta Coreea de Nord?

 

SHARE