Erdogan: Măsurile luate de premierul austriac conduc lumea spre un război între cruce și semilună

10 Iun 2018

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atacat decizia anunțată de Austria privind închiderea unor moschei și expulzarea imediată imamilor finanțați de Ankara, considerând-o drept o mișcare anti-islamică, ce are nevoie de o reacție.
 
”Ei spun că vor să-i alunge pe oamenii noștri religioși din Austria. Credeți că nu vom reacționa la așa ceva? Asta înseamnă că va trebui să facem ceva

  • Erdogan: Măsurile luate de premierul austriac conduc lumea spre un război între cruce și semilună

Mă tem că aceste măsuri luate de premierul austriac conduc lumea spre un război între cruce și semilună", a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Istanbul, citat de AFP.

Guvernul austriac a anunțat vineri dimineață, la o conferință de presă în cadrul campaniei coaliției de guvernare, o serie de măsuri împotriva ideologiei islamice radicale și a influenței unor țări precum Turcia în comunitatea islamică austriacă.

Conform mediei din Austria, între 40 și 60 de imami, inclusiv familiile lor, ar putea fi expulzați, fiind acuzați că primesc fonduri din străinătate. S-au efectuat deja 11 anchete oficiale, doi dintre imami fiind refuzați la extinderea permiselor de rezidență.

Aproximativ 360.000 de persoane de origine turcă locuiesc în Austria, inclusiv 117.000 de cetățeni turci.
 

SHARE