O femeie conectată la aparate a murit, după ce compania de electricitate i-a tăiat alimentarea cu curent

12 Iul 2018

O femeie în vârstă de 68 de ani, din New Jersey, SUA, a murit după ce compania de electricitate a tăiat alimentarea cu curent electric a casei în care locuia, scrie CNN.

  • O femeie conectată la aparate a murit, după ce compania de electricitate i-a tăiat alimentarea cu curent

Linda Daniels a murit la doar câteva ore după ce s-a luat curentul. Familia femeii recunoaște avea datorii față de compania de electricitate, fiind în urmă cu facturilor, însă fiul ei a publicat documente care arată că făcuse eforturi pentru a returna suma restantă - cu doar două zile înainte să le fie tăiat curentul, el plătise 500 de dolari companiei PSE&G, furnizorul de electricitate.

Femeia suferea de insuficiență cardiacă congestivă și era ținută în viață, , încă din luna aprilie, cu ajutorul aparatelor, printre care un tanc electric cu oxigen.

”Am pus chipsuri de gheață pe ea, o răcoream cu un evantai, dar nu am reușit să pompăm noi singuri oxigenul de care avea nevoie”, a declarat fiica femeii.

Compania de electricitate ar putea fi dată în judecată, pentru că legea din New Jersey le interzice companiilor de utilități să întrerupă furnizarea, în cazul unei urgențe medicale.

PSE&G a declarat, prin intermediul unui comunicat, că ”este întristată să audă de decesul doamnei Daniels”, și că a încercat de 15 ori să contacteze familia în legătură cu neplata facturilor. Reprezentanții companiei susțin acum că nu știau de boala femeii și de dependența acesteia față de aparate.

”Știam că va muri în cele din urmă din cauza bolii de care suferea, dar nu îmi imaginam că va muri pentru că s-a luat lumina și că va suferi în felul acesta”, a spus nepoata femeii.

Tardiv, compania a reluat furnizarea de curent electric.

SHARE