Fost securist în România, patron de bordel în Germania: Sigur, mama n-ar fi mândră de mine!

10 Mai 2018

Care ar putea fi legătura între un test auto și  un român stabilit în Germania? Redactorul-șef al cotidianului german Tageszeitung, Andreas Ruttenauer, care a fost invitat să testeze  un Mercedes S-Klasse 500. Cronica sa spre testul auto oferă cititorului român o neașteptată întâlnire cu un cetățean român, dar nu unul cu o poveste oarecare... 

  • Fost securist în România, patron de bordel în Germania: Sigur, mama n-ar fi mândră de mine!

"Este pentru prima dată când mă urc într-o mașină, mă întreb dacă sunt suficient de bine îmbrăcat. Pantofi de 29,90 euro, pantaloni de 19,90, tricoul e chiar mai vechi. Mă și întreb dacă nu cumva deteriorez cu hainele mele textura fină a mașinii”, Scrie Ruttenauer, în editorialul publicat în Die Welt.

"Totuși, de ce au ales culoarea albă. Sunt cumva într-o mașină pentru proxeneți, care transportă prostituate de lux? Cine ar cumpăra o asemenea mașină? Dar ce știu eu despre proxeneți? Cunosc unul singur. Este român și deține un bordel în localitatea în care trăiesc. Un bordel, în care nu am fost niciodată deși am fost trimis acolo.

În barul de lângă clubul cu dame de consumație am cerut să mi se schimbe niște bani pentru automatul de țigări. Un băiat 'cu prea mult bronz de solar pe față' mi-a spus că, din păcate, trebuie să intru în bordel să îmi schimbe banii.

Am băut o bere în bar, servit de românul care este proprietar al bordelului. Mi-a povestit multe despre vremurile în care era agent al Securității. În timpul Revoluției a schimbat taberele, lucru care n-a fost ușor, din cauza celorlalți agenți ai Securității. Mi-a povestit cum a trecut Dunărea înot în Iugoslavia și cum s-a închis în toaleta unui tren pe toată durata drumului spre Germania. Aici și-a construit o nouă existență.

Și-ar dori să o aducă măcar o dată pe mama sa în Germania, să vadă și ea cât de bine o duce, dar îmi spune că nu ar da bine să îi arate bordelul și să îi spună că este al lui, sigur nu ar fi mândră de el. Ce mașină conduce, nu am apucat să îl întreb. Ar fi trebuit să o fac. Îmi tot zic în mintea mea că proxeneții n-ar conduce mașini cu patru uși și deja mă simt mai bine", comentează Ruttenauer, care revine, după aceste rânduri, la analiza mașinii testate.

SHARE