Fumătoare, cu cancer în stadiul terminal, s-a aruncat în aer în momentul în care și-a aprins o ultimă țigară

22 Noi 2017

O britanică în vârstă de 62 de ani, fumătoare înrăită de când se știe, a reușit să se arunce în aer, în momentul în care și-a aprins țigara în imediata vecinătate a rezervorului de oxigen, care-i ușura respirația, informează The Sun.

  • Fumătoare, cu cancer în stadiul terminal, s-a aruncat în aer în momentul în care și-a aprins o ultimă țigară

Femeia fuma de aproape 50 de ani și fusese diagnosticată cu cancer pulmonar, în luna februarie a anului trecut.

Ea fusese internată de familie într-un azil, pentru a fi tot timpul sub supraveghere medicală, iar medicii îi dăduseră o speranță de viață de cel mult câteva luni.

Nici deteriorarea gravă a stării sale de sănătate nu a putut-o convinge să renunțe la fumat. Așa că, într-una din zile, i-a solicitat unei asistente să o transporte în camera destinată fumatului, cu ajutorul căruciorului, singurul mod în care se mai putea deplasa, dar musai și cu rezervorul de oxigen, fără ajutorul căruia spunea că nu poate respira.

Acest cocktail de vicii i-a fost fatal. Asistenta s-a conformat cerinței pacientei, fără să sesizeze pericolul prezenței focului deschis în aceeași încăpere cu rezervorul de oxigen. 

Explozia s-a produs exact în momentul în care pacienta și-a aprins bricheta, iar fumătoarea a murit, conform celor spuse de medici, aproape instantaneu.

Incidentul este supus unei anchete ce urmează să sancționeze persoanele care se fac vinovate de producerea lui.

 

SHARE