Furie în Italia! O barbarie: imbecilul din imagine și-a făcut un selfie cu victima unui accident. Nu mai există nicio speranță!

04 Iun 2018

O imagine publicată în weekend, în paginile cotidianului Liberta, a generat un val de indignare în opinia publică italiană, punându-se serioase întrebări privind direcția spre care ne îndreaptăm în era tehnologiei moderne - fără umanitate, fără simț etic, fără empatie pentru durerea și chinul altora.

  • Furie în Italia! O barbarie: imbecilul din imagine și-a făcut un selfie cu victima unui accident. Nu mai există nicio speranță!

În gara din Piacenza, la sfârșitul lunii mai, s-a produs un accident de tren, în urma căreia o femeie a fost rănită grav. Un echipaj medical a intervenit imediat la fața locului, acordând persoanei îngrijirile necesare.

În tot acest timp, în apropierea accidentului, un tânăr, aflat pe peron, demonstrează o barbarie fără margini, imortalizându-se, într-un selfie, alături de victimă și de echipajul medical. Culmea abjecției, tânărul face şi semnul V, al victoriei, în selfie-ul respectiv.

"Astăzi, în paginile ziarului Liberta, vă public o fotografie pe care am făcut-o acum câteva zile, şi a cărei explicaţie foto, în subsol, ar trebui să fie: Houston, avem o problemă! Adică suntem pierduţi, terminaţi, fără etică", a fost comentariul cu care a însoțit imaginea jurnalistul italian Giorgio Lambri, pe contul său Facebook.

Potrivit presei locale, femeii accidentate a trebuit să i se amputeze un picior, în urma gravului accident suferit.

Autorul selfie-ului a fost abordat de poliţie, care i-a cerut să îşi şteargă imaginea, dar nu a fost reţinut, pentru că gestul său, detestabil din punct de vedere moral, nu este pedepsit prin lege.

După publicarea sa de către cotidianul Liberta, în weekend, fotografia a fost intens redistribuită, inclusiv agenţia naţională de ştiri italiană ANSA.

Gestul nu este unul singular, ci a fost replicat în multe alte ocazii, dacă e să ne aducem aminte, chiar și la noi în țară, martorii relatând comportamente asemănătoare în incidentul produs la metrou, în Capitală, în care o tânără și-a pierdut viața după ce a fost împinsă în mod premeditat în fața garniturii de tren.

SHARE