Guru nu e mort, guru meditează! Justiția a permis adepților unui lider spiritual să-l țină congelat

06 Iul 2017

Adepții unui lider spiritual din India au primit din partea unei instanțe permisiunea de a păstra trupul liderului lor spiritual într-un congelator, fiind convinși că bărbatul nu este mort, ci doar într-o stare profundă de meditație, informeaza BBC.

  • Guru nu e mort, guru meditează! Justiția a permis adepților unui lider spiritual să-l țină congelat

Ashutosh Maharaj a fondat secta "Divya Jyoti Jagriti Sansthan", în 1983, și se presupune că a murit în 2014 în urma unui stop cardiac, potrivit BBC.

Timp de trei ani, adepții sectei s-au războit în instanță cu Dalip Kumar Jha, care pretinde că este fiul liderului spiritual și care dorește să incinereze trupul lui Maharaj, în conformitate cu obiceiurile hinduse.

Chiar în momentul în care citiți aceste rânduri, guru este ținut într-un congelator obișnuit, în ashram-ul său bine păzit din Punjab, unde adepții săi așteaptă ziua în care Ashutosh Maharaj va reveni la viață.

"Știința medicală nu înțelege lucruri precum știința yoghină. Vom aștepta și vom privi. Suntem încrezători că se va întoarce", declara în 2014 un purtător de cuvânt al sectei.

Presupusl fiu al lui Maharaj, Jha, crede însă că la mijloc se află averea liderului spiritual indian. De-a lungul vieții, gurul a atras, prin intermediul adepților, deh, cu asta se ocupă multe activități spirituale, active de aproximativ 120 de milioane de dolari!

SHARE