Umanitate. Un homeless și-a cheltuit ultimii bani, pentru a ajuta o tânără rămasă în pana prostului pe autostradă

19 Mai 2018

O tânără din New Jersey a reușit, nu se știe cu cât efort, să se afle în ceea ce în mod popular se numește pana prostului - adică a rămas fără combustibil în rezervorul mașinii pe care o conducea, fix pe autostradă.

  • Umanitate. Un homeless și-a cheltuit ultimii bani, pentru a ajuta o tânără rămasă în pana prostului pe autostradă

Cum americanii nu-s prea săritori de felul lor, problema cu care se confrunta șoferița nu prea avea rezolvare rapidă, mai ales că nu se vedea atârnând de o canistră, până la cea mai apropiată benzinărie.

”Era pentru prima dată când mi se întâmpla așa ceva, mă panicasem, inima-mi bătea parcă voia să-mi iasă din piept. Am tras cât am putut de combustibilul pe care-l mai aveam în rezervor, încercând să duc mașina cât mai aproape de o benzinărie, apoi am oprit pe dreapta.

Atunci l-am întâlnit pe Johnny, o persoană fără adăpost, care stă în fiecare zi pe marginea autostrăzii ținând o pancartă. Sesizase că e ceva în neregulă și venisă să mă întrebe dacă am nevoie de ajutor. Mi-a spus să mă urc în mașină și să blochez portierele. Peste câteva minute a revenit, cu o canistră de benzină în mână. Își folosise ultimii bani, 20 de dolari, pentru a-mi aduce destul combustibil cât să ajung în siguranță acasă.

Johnny nu mi-a cerut niciun ban, și nici nu i-am putut plăti combustibilul, pentru că în acel moment nu aveam bani cash la mine. I-am răsplătit gestul de fiecare dată când l-am întâlnit prin zonă, câțiva dolari, haine călduroase. Îmi doresc să fac mai mult pentru el, de fiecare dată când discutăm remarc ce persoană minunată este și că merită să aibă parte de un nou început”, a scris tânăra pe pagina GoFundme, în care a demarat o campanie pentru strângerea e fonduri pentru a-i putea cumpăra o casă bunului samaritean.

Până în acest moment, gestul persoanei fără adăpost a fost recompensat de destui utilizatori, reușindu-se strângerea a aproximativ 100.000 de dolari, spune, în finalul poveștii, Associated Press.

SHARE